Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A BKK buszmegállóiban sem kell maszkot viselni

888.hu

2021.05.27. 10:10

A regisztráltak több mint 90 százaléka megkapta az oltást, akik még nem, azokat SMS-ben fogják értesíteni. 

 

Az aktív fertőzöttek száma 91 164. Kórházban 1215 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 136-an vannak lélegeztetőgépen. Meghalt 32, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 396 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu.

Kiemelték, hogy az oltásoknak köszönhetően sikerült letörni a járvány harmadik hullámát,

az ötmillió beoltott elérésével életbe lépett az újraindítás újabb, ötödik fokozata. Ugyanakkor alapvető védelmi intézkedések még életben vannak, hiszen a vírus még itt van.

Vége a kijárási tilalomnak, a közterületi maszkviselésnek és az üzletek, éttermek nyitvatartására vonatkozó korlátozásoknak.

Ugyanakkor továbbra is minden olyan helyen kötelező a maszk használata, ahol védettek és nem védettek zárt térben találkozhatnak, így a tömegközlekedésben és az üzletekben.

Az online időpontfoglalóban jelenleg Pfizer-, Sinopharm- és korlátozott mennyiségben még Szputnyik, valamint AstraZeneca-oltás foglalható. A kedden érkezett 334 ezer adagos Pfizer-szállítmány egy részét második körös oltásra lehet felhasználni, 175 ezer adagot pedig első körösre. Ezt részben a kórházi oltópontok hirdetik meg az online időpontfoglalóban, részben a háziorvosok adhatják be.

Csütörtökön újabb vakcinaszállítmányok érkeznek – tették hozzá.

A járványügyi korlátozások enyhítésével összhangban a közterületeken lévő megállókban már nem kötelező a szájat és az orrot eltakaró maszkot hordani. A közösségi közlekedés használatakor, valamint zárt helyeken – például a metróállomásokon – ugyanakkor változatlanul érvényben van a maszkviselési előírás – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére