Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A bevándorláspárti BBC riportere kötözködni próbált Kovács Zoltánnal, de nem jött össze neki

Tóth Dalma

2019.03.05. 08:58

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelõs államtitkár a BBC brit közszolgálati televízió HardTalk címû interjúmûsorának hétfõi adásában vendégeskedett.

A riporter hiába próbált mindenáron amellett érvelni, hogy Soros Györgynek nincs hatalma, nem politizál és a magyar kormány igazságtalanul bánik vele, Kovács Zoltán tisztázta a helyzetet. Az interjú során kijelentette: Soros György magyar-amerikai nagybefektető már két évtizede politikai szereplővé is vált. Megjegyezte, hogy Soros György megnyilatkozásait, a hozzá kötődő Nyílt Társadalom Alapítvány tevékenységét, vagy az Európával kapcsolatos elképzeléseinek fő közvetítő eszközét, a Project Syndicate médiaportált megtekintve "nincs szükség semmiféle összeesküvés-elméletre".

Kovács Zoltán szerint

Soros György intézményi hálózata komoly hatalmat gyakorol anélkül, hogy valaha is választói felhatalmazást kapott volna erre.

Arra a riporteri felvetésre, hogy ezek civil társadalmi szervezetek, amelyek az emberi jogok érvényesítésének szószólói, az államtitkár kijelentette: a Soros Györgyhöz köthető nem kormányzati szervezeteknek a magyar kormány nézete szerint semmi közük a civil társadalomhoz. Hozzátette: a civil társadalom alulról építkezik, és ilyen szervezetekből Magyarországon jelenleg 65 ezer működik.

Szijjártó Péter megsemmisítette a bevándorláspárti BBC riporterét

Nem jött ki túl jól a BBC munkatársa abból az interjúból, amelyet a magyar külgazdasági és külügyminiszterrel készített. A BBC Hardtalk című műsorában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vendégeskedett. A műsorvezető, Stephen Sackur első körben a Soros Györgyöt és Jean-Claude Junckert ábrázoló plakátokkal kapcsolatban kérdezte a minisztert, aki szerint Szijjártó Péter leszögezte: Soros Györgynek alapvetően más elképzelése van Európáról, mint a magyar kormánynak, és ezen vízióit többször ki is nyilvánította.

Arra a felvetésre, hogy Pardavi Márta, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke a BBC-nek nyilatkozva a szervezet kormányzati zaklatásáról és munkájának akadályoztatásáról számolt be, Kovács Zoltán úgy reagált: a kormány "vitában áll pár tucat szervezettel, de ezeknek a szervezeteknek nincs közük az alulról építkezéshez, nem az emberek akaratát testesítik meg".

Kovács Zoltán szerint a három évvel ezelőtti migrációs válság óta egyre nagyobb a távolság "a nyugat-európai balos-liberális politikai elit" és a tagországok választói között. Hozzátette: ezt a rést be kell zárni, mert ha még tovább szélesedik, az romba döntheti az Európai Uniót.

Az államtitkár cáfolta, hogy Soros egyeteme távozott volna Budapestről. Úgy fogalmazott: az egyetem tevékenységének az az eleme távozott, amely nincs összhangban a magyar joggal.

Michael Ignatieff, a Soros-egyetem elnök-rektora a BBC műsorában ugyanakkor a tőzsdespekuláns elvárásainak megfelelően azt hangoztatta, hogy "az egypártrendszer új formája kezd megszilárdulni" Magyarországon, és a magyar kormány Soros Györggyel kapcsolatos álláspontja "fantasztikus összeesküvés-elmélet". Úgy látszik, állításait hiába cáfolta meg többször a magyar kormány, a Soros-egyetem rektora kitart pénzadója mellett.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Riadalom az amerikai határőröknél: a közép-amerikaiak mellett megjelentek az afrikai migránsok is

Riadalom az amerikai határőröknél: a közép-amerikaiak mellett megjelentek az afrikai migránsok is

Egyre nagyobb a probléma Mexikóban, ahol a közép-amerikai bevándorlók mellett megjelentek az afrikaiak is, akik így próbálnak meg bejutni az Egyesült Államokba.

Este 7:59

Este 7:59

Ezek voltak a nap legfontosabb hírei.

A román állam magyarellenes lépései miatt fognak tüntetni Erdélyben

Az úzvölgyi katonatemető államosításának leállítását, a sírkert eredeti állapotának helyreállítását és Hargita megye prefektusának lemondását, vagy leváltását követeli az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) azon a tüntetésen, amelyet kedd délutánra hirdetett meg Csíkszeredába, a Hargita megyei prefektusi hivatal épülete elé.

Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog

Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog

Országunkban is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog, ami számos fertőző betegséget terjeszt. A klímaváltozás következtében hazánkban nem honos állatok jelennek meg. Köszi, klímaváltozás!

Ha Brüsszel nem változtat a migrációs politikáján, sikertelen lesz

Globálisan sikertelen lesz az Európai Unió, amennyiben nem hajt végre hajtűkanyart a migrációs politikájában, ugyanis a bevándorlóáradat megállítása nélkül nem garantálható a kontinens biztonsága és versenyképessége – jelentette ki Szijjártó Péter a tagállami külügyminiszterek hétfői luxembourgi ülésének szünetében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére