Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A baloldali Hírklikk meghamisította a csodamasinás figura szavait

888.hu

2020.07.06. 12:40

Fake newséknál már csak így megy ez.

A baloldali fiaskóként lelepleződő álmentős videót is leadó, baloldali kötődésű Hírklikk újabb hangzatos állításokat tartalmazó interjút közölt. Németh Károly, a Norcros Hungary Kft. állítólagos tanácsadója azt állította a portálnak, hogy már hazánkban is elérhető az a műszer, amely mindössze nyolc perc alatt kimutatja a koronavírus jelenlétét, ám szerinte a honi egészségügy vezetői a korszerűtlen gépeket vásárolják meg, mert az olcsó, korszerű eszközökön nem tudnak pénzt keresni.

A férfi állítólag kereste az egészségügyi államtitkárt is, de nem fogadták. A Magyar Nemzet értesülései szerint azonban sem Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, sem pedig Horváth Ildikó egészségügyi államtitkár nem kapott írásos megkeresést az említett cégtől és Németh Károlytól.

A csodamasinás figura azt is hangoztatta, hogy cégén keresztül kínai maszkot importált a magyar állammal együtt, s akkor is ott volt, amikor Orbán Viktor miniszterelnök átvette a védőeszközöket, s szerinte négy olyan átvétel volt, amikor „miután nagy csinnadrattával bemutattak a magyar népnek”, ki sem csomagolták a szállítmányt, amely „ment tovább egy másik országba”.

Azonban különös, hogy a Norcros Hungary Kft.-t idén május 11-én alapították, a Németh által említett miniszterelnöki maszkátvétel időpontja pedig március 24-e volt. A lap megkereste az Információs és Technológiai Minisztériumot is, amely arról tájékoztatott, hogy a Kínából érkezett egészségügyi szállítmányok magyarországi landolásukat követően először vámraktárba kerültek, ezt követően pedig azonnal betárolták azokat az Állami Egészségügyi Ellátó Központ raktárába.

Vasárnap megjelent a nyilatkozatot adó Németh az M1-en. A cikkben megjelent állítások körüli zűrzavart azzal fokozta, hogy saját magát is hiteltelen nyilatkozóként mutatta be.

Vasárnap este a csatorna híradójának nyilatkozva Németh Károly már arról beszélt, hogy a Hírklikk pontatlanul idézte a szavait, és azt mondta, ő soha nem állította, hogy az általa megkeresett szakemberek közül mindenki méltatta a kínai tesztberendezést. Németh Károly ekkor már azt is tagadta, hogy a gépet az országos tiszti főorvos látta és dicsérte volna.

Mint mondta, a félreértéseket majd maga fogja elintézni a Hírklikkel.

Arra a riporteri kérdésre válaszolva, hogy volt-e csúsztatás a Hírklikk cikkében, azt válaszolta, hogy sajnálatosan igen.

A Hírklikkben olvasható szöveg szerint Németh Károly az országos tiszti főorvost is megemlítette, arról beszélve, hogy Müller Cecília is azok között volt, akik állítólag „el voltak ájulva” a műszertől.

Ehhez képest az M1-nek nyilatkozva Németh Károly elismerte, hogy ő személyesen nem is találkozott Müller Cecíliával, így, mint mondta, egyelőre ő sem tudta a berendezést bármivel is méltatni.

A Hírklikkben közöltek szerint az is aggályos volt, hogy Németh Károlyt az Emberi Erőforrások Minisztériuma szintén figyelemre sem méltatta, holott ő mindent megpróbált náluk elérni.

Németh Károly a közmédiának adott interjúban viszont azt mondta, hogy ő a tárca weblapján található telefonszámra szólt volna csak be. Mint hozzátette, e-mailben sem próbálta a tárcát keresni, így semmilyen hivatalos formája nincsen annak, hogy a minisztériumot kereste.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére