Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A baloldal egy százalékról beszél, de a munkából élők többségét sújtaná brutális adókkal

888.hu

2021.06.21. 09:15

A baloldali adóemelésről, nemzeti konzultációról és sportról is beszélt Dömötör Csaba.

 

Többek között az adócsökkentésre, a 13. havi nyugdíj visszaépítésére és a családtámogatások bővítésére mondott nemet a baloldal, amikor nem szavazta meg a jövő évi költségvetést – nyilatkozott a Magyar Nemzetnek Dömötör Csaba Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára , aki szerint Gyurcsány Ferencék adóemelési tervei nem a népesség egy százalékát, hanem tömegeket érintenének.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára hangsúlyozta:

minden fontos területre jelentősen több forrás jut ma, mint a baloldal kormányzása idején.

Az államtitkár szerint a Puskás Arénában a világbajnoknak rúgott gól annak szimbóluma, hogy ez az ország mindig képes az újrakezdésre.

Az újabb nemzeti konzultációt firtató kérdésre azt mondta: „két választás között is érdemes keresni azokat a pontokat, amelyekben egyetértés jöhet létre, az elmúlt években a nemzeti konzultáció ezt segítette”. Ismertetése szerint

a konzultációban lesznek a járvány egészségügyi vonatkozásaival, bizonyos tervezett gazdasági lépésekkel és migrációval kapcsolatos kérdések is;

akár 14 kérdés is lehet.

A pedofília elleni törvényről azt mondta, annak legfontosabb célja a gyermekek védelme, az időközben beérkező módosításokat pedig az az aggodalom motiválta, hogy a kiskorúakhoz olyan tartalmak is eljutnak, amelyeknek nem kellene. Ezekkel szemben nyújt védelmet ez a módosítás.

Karácsony Gergely programjának mottójáról, hogy a kiváltságos egy százalékkal szemben a leszakadt, elhanyagolt 99 százalékot segítené, Dömötör Csaba a gazdasági eredményekről beszélt, és példaként említette, hogy 2011 és 2018 között a legszegényebb háztartások reáljövedelme nőtt a legnagyobb mértékben, ami szavai szerint azért is van,

mert 12 százalékról négy százalék alá csökkent a munkanélküliség,

és ha van munkája az embereknek, többet vihetnek haza, mintha segélyből élnének. A minimálbér több mint duplájára nőtt. Négymillióval csökkent azok száma, akiknek egy váratlan kiadás óriási nehézséget okoz. „Az Eurostat adatai szerint pedig a szegénység kockázatának kitettek száma 2010 óta jelentősen – 1,28 millióval – csökkent hazánkban. A

baloldal állítása a 9,9 millió nincstelen országáról egész egyszerűen megfeneklik a valóságon. Ami nem jelenti azt, hogy a kormánynak ne lenne még rengeteg tennivalója”

– mondta.

Hozzátette,

a baloldal egy százalékról beszél, de valójában a munkából élők többségét sújtaná nagyobb terhekkel, mégpedig brutálisan megemelt adókkal.

„Magasabb jövedelemadó-kulcsot akarnak, 25-30 százalékosat. A társasági adó mértékét is drasztikusan emelnék. Ez a baloldali költségvetési módosítókból is egyértelmű. Ugyanaz történne, mint 2010 előtt”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kiszelly Zoltán: nincs reális esélye, hogy az MSZP fordítani tudjon a lejtmeneten

Nincs reális esélye, hogy az MSZP a 2024-es európai parlamenti (EP) választásig fordítani tudjon a lejtmeneten: a szocialista pártból túl sok párt szakadt ki, mindeközben karakter nélküli vezetőket választottak maguknak, és a szavazóbázisukat sem sikerült megújítani – mondta Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója a Magyar Nemzetnek.

Kós Hubert meghódította Rómában Európát

Kós Hubert meghódította Rómában Európát

Kós Hubert aranyérmet nyert 200 méter vegyesen a római úszó Európa-bajnokság zárónapján. Késely Ajna bronzérmes, Fábián Bettina negyedik lett 400 gyorson. Jakabos Zsuzsanna pedig az 5. helyen végzett 200 méter pillangón. A magyar csapat 5 arany-, 7 ezüst- és 3 bronzéremmel zárt Rómában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére