Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"A 21. század új városi gerillái, az emberijog-védõ civil szervezetek"

Tóth Dalma

2018.05.28. 13:17

A Stop Soros törvénycsomagról beszélt Szánthó Miklós az Alapjogokért Központ igazgatója.

Az "úgynevezett jogvédő civil szervezetek" a nemzetállami szuverenitás elleni támadás új eszközei, ezért a "Stop Soros" identitás- és szuverenitásvédő csomag - jelentette ki az Alapjogokért Központ igazgatója a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hétfőn.

Szánthó Miklós annak apropóján beszélt erről, hogy a kormány kedden kívánja benyújtani a "Stop Soros" törvénycsomagot az Országgyűlésnek – írja az MTI.

Az elemző úgy vélekedett:

a 21. század új városi gerillái, szellemi terroristái az emberijog-védő civil szervezetek".

Mint elmondta: a 21. századra a nemzetállamok új szuverenitás kihívásokkal szembesülnek és ezekre új típusú válaszokat kell adni.

Kifejtette: a klasszikus, egy másik állam részéről érkező befolyásolási kísérlettel vagy katonai beavatkozással szemben, a hibrid hadviselés eszközei az úgynevezett jogvédő szervezetek. Ezek, a többi között tüntetések vagy az illegális migráció szervezésével, bírák "érzékenyítése" útján megpróbálnak rátelepedni az államszervezetre – vélekedett.

A "Stop Soros" erre lehet jó választ, mert ezek ellen a befolyásolási kísérletek ellen meg kell találni a megfelelő fegyvert – hangsúlyozta az igazgató.

Azzal a sajtóhírrel kapcsolatban, hogy a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) feltételként szabná a Fidesz európai néppárti tagságának fenntartásához a Közép-Európai Egyetem (CEU) budapesti működésének biztosítását, továbbá azt, hogy a "Stop Soros" törvénycsomaggal a magyar törvényhozás várja be a Velencei Bizottság ajánlását, Szánthó Miklós azt mondta: ez tipikus eleme a befolyásolási kísérletnek. Ugyanis a Nyílt Társadalom Alapítványhoz köthető kör eminens, deklarált célja a nemzetállami szuverenitás megszüntetése – mondta az elemző.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére