Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

9 hónapon keresztül terjesztett álhírt az ellenzéki média

888.hu

2018.10.12. 19:00

Egy országos méretû hírhamisítás története. Egészen döbbenetes, ahogy egy balliberális vidéki lap cikkébõl országos politikai hisztériát gerjesztett a magát függetlennek hazudó ellenzéki sajtó. Itt tart ma az úgynevezett "szakma". Csodálatos példák az objektivitásról.

2018. január 28-án a nyíltan balliberális Szabad Pécs hangzatos címmel és az 1984 című filmből kölcsönzött borítóval – amely szintén az objektivitás hiányáról árulkodik – jelent meg. A téma pedig az, hogy a Fidesz a kétharmaddal megnyert választások után megszünteti a főpolgármester-választást és szinte az egész önkormányzati rendszert az országban, de különösen Budapesten. Íme:

A cikk szóhasználata sokszor szélsőbalos propagandát idéző, a magukat függetlennek és objektívnek kikiáltó hazai ellenzéki sajtót azonban ez nem zavarta abban, hogy átvegyék és terjesszék ezeket az álhíreket a választás előtt.

Az országos méretű hisztéria keltésének a receptje a szokásos. Érdekes módon, a magukat függetlennek és objektívnek hazudó lapok mind ezt a sablont használják. Index.hu, HVG, 444, 24.hu, 168 Óra és a többi, egy kutya. Erről már többször is írtunk, röviden a recept:

  1. Találj ki egy olyan hírt, amellyel jó eséllyel riadalmat, hisztériát okozol és amely kárt okoz a kormánynak vagy a jobboldalnak;
  2. írd le, hogy "névtelenséget kérő forrásaink szerint", a "pártvezetéshez közel álló, nevüket nem vállaló forrásaink szerint", stb.;
  3. fontos, hogy odaírd, hogy több forrásból is ezt hallottad, mert ez az olvasóban erősíti az egyébként ordas nagy kamuhír hitelét;
  4. szólj oda a többi libsi kollégádnak, hogy "ezt érdemes átvenni";
  5. és már ott is virít a címlapokon a kamuhír.

A Szabad Pécs cikkében vannak igazán megmosolyogtató fordulatok, a lap propagandistája ilyen állításokkal igyekezett tompítani a cikk élét. Szinte elnézést kér, hogy egy ilyen kamuhírt elénk tár.

Alább olvasható a személyes kedvencem, amelyben a névtelenül nyilatkozó források már állítani sem mernek, inkább csak "valószínűsítenek":

Majd ezek után következett a cikk érdemi része, amelyből megtudható, hogy a névtelenül nyilatkozó források mit valószínűsítenek, mire készülhet a Fidesz egy kétharmaddal megnyert választás után. (Aki kíváncsi az állításokra, az olvassa el a cikk elején látható linken).

Látható tehát, hogy erős lábakon áll a sztori. (Névvel nem vállalt feltételezések).

Nézzük mindezek után, hogy a függetlenség és objektivitás hazugságában hempergő index.hu hogyan kapta fel a sztorit. Már a cikk elején leszögezik, hogy

A megkérdezett fideszes polgármesterek, alpolgármesterek szerint ilyen terve nincs a kormánypártnak...".

Miközben leírják, hogy mindössze feltevésekről van szó, aközben több szereplőt is megszólaltatnak, aki elemzi, hogy mivel fog járni ez a folyamat. Íme néhány kiemelés:

Az Index is alaposan kivette a részét a Budapest-ellenes összeesküvés promózásából.

Az azóta Simicska által bezárt és magából mártírt csináló Magyar Nemzet a leggusztustalanabb módon írta meg hírt. Már csak ebből az átvételből látszik, hogy a lap működése az utóbbi években szégyen: a balliberális hecckampányok teljes átvétele jellemezte az újságot, és mindezzel Simicskát és a Jobbikot akarták támogatni, miközben függetlennek és objektívnek hazudták magukat.

A kriptokommunista HVG szintén átvette a hazug narratívát. A beharangozóban nem óvatoskodnak, fel sem merül, hogy ez egy álhír, sőt, szerintük hivatalosan indokolták is az átalakítás szükségességét. Mint írták

A hivatalos indoklás szerint ezáltal olcsóbbá válhat az önkormányzatok működése, ám az ellenzék szerint az átalakítás valódi célja, hogy a ma még zömében függetlenek által vezetett kisebb települések irányítását a választások kiiktatásával a Fideszhez köthető emberek vegyék át"

– írta a HVG.

Csakhogy ilyen hivatalos indoklás sosem született, mindössze a Szabad Pécsen "feltételezte" egy "névtelenséget kérő informátor", hogy idézem: "A hivatalos indoklás azonban egészen biztosan az lesz, hogy olcsóbbá tehetik így az önkormányzatok működését". Mindezt a HVG már tényként közölte.

Innentől pedig nem volt megállás, csak úgy sorakoztak a névtelennél névtelenebb források és informátorok, hogy a miniszterelnök legbensőbb köreiből adjanak információt a szupertitkos, Budapest-ellenes tervekről.

A balliberális 24.hu hétpróbás oknyomozói is bevetették legendás kapcsolatrendszerüket! Áprilisban, a Fidesz 2/3-os győzelme után jöhetett az újabb felvonása a kamuhíráradatnak.

Nem kevés fantáziára vall, amit a két újságíró leművelt! Õk állítólag fideszes polgármestereket és önkormányzati képviselőket kerestek meg. Szó szerint idéznék a cikkből, mert ezt nem hinné el nekem az olvasó, ha mesélném:

Több beszélgetőtársunk is említette Gerő András történésznek az Élet és Irodalomban írt dolgozatát, amely egyikük szerint „a kerületi önkormányzatok felszámolásának vázlata”.

– írta Spirk József és Nagy József! Ezek szerint az Élet és Irodalom a kormány üzenőfüzete lett.

A két oknyomozó újságíró megkérdezte Vitézy Dávidot is, hogy mizu van ezzel a tervvel, mivel korábban Vitézy arról beszélt, hogy a BKK-t ildomos lenne a kormány irányítása alá rendelni. (Az újságírók értelmezésében ez egy újabb fejezet a nagy Budapest-ellenes összeesküvésben.) Vitézy azonban elmondta, hogy mindez csak egy elméleti felvetés volt – amelyről azóta sem hallottunk.

Ezután a 24.hu nyáron csinált egy nagy portrét Fürjes Balázs kormánybiztosról. Az apropó: a nagy Budapest-ellenes összeesküvés kulcsfigurája lehet ő, ugyanis átveheti Tarlós István helyét. Jelenleg Budapestért és a fővárosi agglomerációért felelős államtitkárként tevékenykedik a kormányban. Nem fog meglepődni az olvasó, ha elárulom: a 24-nek Fürjes úgy nyilatkozott, hogy "főpolgármester nem lesz", sőt, szerinte Tarlós Istvánnál nincs jobb jelölt.

Spirk József aztán július végén ismét úgy döntött, hogy napirenden kell tartani a nagy Budapest-ellenes összeesküvést. Ekkor azt a légből kapott hülyeséget írta meg, hogy "Kétévente is kinevezhetne a kormány főpolgármestert". Megkérdezte erről Tarlóst is, aki azt mondta, hogy még csak nem is hallott az ügyről. (Igaz, Tarlós ennél sokkal diplomatikusabban fogalmazott: nincsenek pontos információi a kormány szándékait illetően ebben az ügyben). Ebben a cikkben felbukkan az a meg nem erősített, nevüket nem vállaló, névtelenséget kérő informátoroktól származó feltételezés, amely szerint "egy kormányközeli közvélemény-kutató olyan, hosszabb, 15-20 kérdéses telefonos felmérést végzett budapesti választók körében, amelyben kifejezetten arra kérdeztek rá, elfogadnák-e a válaszadók, hogy a kormányzat nevezze ki a fővárosi önkormányzat első emberét."

A Budapest-ellenes összeesküvést taglaló cikkeket a végtelenségig lehetne citálni. A közös pont mindegyikben, hogy a főpolgármesteri posztot fel kell számolni, a polgármestereket ki kell rúgni, az önkormányzatokat fel kell számolni.

Szintén közös pont az írásokban, hogy név nélkül nyilatkozó állítólagos szakértők, városvezetők mondanak óriási baromságokat, amelyekből az elmúlt 9 hónap alatt nem valósult meg semmi!

9 hónapja tolja az arcunkba az index.hu, a 444.hu, a 24.hu, a HVG és a magát szakmainak, objektívnek és függetlennek hazudó médiumok sora a nagy Budapest-összeesküvést. Mindez nemcsak az online sajtóból ömlik az emberekre. Az ATV-ben, az RTL Klubon, a balliberális rádiókban, szóval mindenhonnan heti szinten érkeznek a hírek erről a balliberálisok által vizionált összeesküvésről. Az ellenzéki politikusok éppúgy nem mulasztják el megemlíteni, mint a balliberális újságírók. Az itt bemutatott néhány írás csupán a jéghegy csúcsa, csak ebben az ügyben több száz sajtómegjelenés és televíziós beszélgetés született, ahol a baloldaliak egy kamu hírről beszéltek, lamentáltak, elemeztek.

Mi ehhez képest a valóság? Ez:

Természetesen kiderült, hogy a hírből, amely szerint beszántanák az önkormányzatokat, a főpolgármesteri posztot pedig megszüntetnék, nos ezekből semmi sem igaz.

Ismét kiderült, hogy a balliberális lapok hisztériát keltettek. A balliberális médiában nincs az az ár, amit meg ne adnának azért, hogy lejárathassák a kormányt és megijesszék az embereket. Az sem baj, ha ezzel a saját hitelességüket kockáztatják és átverik az olvasót.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére