Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

80 ezer migráns tart az Európai Unió felé

Tóth Dalma

2017.02.27. 09:28

A jó idõ beköszöntével egyre több migráns érkezik a magyar-szerb határhoz, Szabadkára, miközben az utánpótlás is folyamatos. A balkáni útvonalon jelenleg 80 ezer ember tart az Európai Unió felé. A kormány kész szeretne lenni két hónapon belül a határon épülõ második kerítéssel is, mielõtt a migránsok elérik Magyarországot.

A Belgrádban várakozó migránsok feszültebbek, türelmük egyre inkább elfogy. Nem akarnak sokáig Szerbiában maradni, mielőbb el szeretnék érni Nyugat-Európát. Sokszor annyira indulatosak, hogy egymással is összetűzésbe keverednek. A migránsok a belgrádi buszállomás környékén telepedtek le, hogy minél előbb el tudjanak menni Szerbiából, ha úgy hozza a sors. Az állomás emiatt egyre jobban hasonlít egy befogadóközpontra. Mobil illemhelyek, mosdók, vödrökből kialakított zuhanyzó, tűzifa, van "minden", ami kell.

A szerb fővárosban már napok óta dolgoznak a külföldi önkéntesek, hogy az illegális bevándorlók életkörülményein javíthassanak. A humanitáriusok annak ellenére is folytatják a munkát, hogy a szerb kormány folyamatosan kéri őket, hogy csak a táborokban tartózkodó bevándorlókon segítsenek. A szerb kormány szerint, a táborokban mindenki számára lenne hely, a bevándorlók azonban nem akarnak ezekbe bemenni.

Már voltunk a magyar határnál, de elkaptak minket. Mondták, hogy menjünk táborba, de mi nem akarunk, mert akkor nem próbálkozhatnánk szabadon"

- mondta egy pakisztáni migráns.

Bakondi György szerint a balkáni útvonalon jelenleg mintegy 80 ezer ember van, több államban. A a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója úgy látja, hogy idén is arra kell készülni, hogy elhúzódó és tartós ostrom alatt lesz a déli határ. Emiatt a déli határon már elkezdték a második kerítés építését, amit két hónapon belül be fognak fejezni. Mivel a 10 kilométer hosszú okoskerítés bevált, ezért az új határzár is "okos" lesz, mozgásérzékelőkkel és hőkamerákkal szerelik fel. A 10 kilométer hosszú kísérleti okoskerítés szakaszon gyakorlatilag megszűnt az illegális határátlépés. A drótokon tíz-tizenöt centiméterenként érzékelőket helyeztek el, amelyek riasztanak, ha valaki hozzájuk ér.

A bevándorlás tömeges, tartós, illegális, szervezett, ráadásul nem egyszer erőszakos, s óriási az utánpótlási bázisa Ázsiában és Afrikában”

- mondta a miniszterelnök főtanácsadója, aki azonban megjegyezte azt is: a migránsok többsége áldozat.

(Híradó, Magyar Hírlap)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére