Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Óriási győzelmet aratott a Fidesz-KDNP

Forisek Ádám

2019.05.26. 23:20

Kijöttek az európai parlamenti (EP-) választás hivatalos adatai.

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint 3,4 millió ember járult ma Magyarországon a szavazóurnákhoz. Az adatok 99,9 százalékos feldolgozottsága alapján a Fidesz-KDNP 52,14 százalékot szerzett a vasárnapi választáson, 13 mandátumot nyerve ezzel az Európai Parlamentben. A kormánypártok listáját egészen pontosan 1 777 757 fő támogatta, óriási felhatalmazást kapva ezzel.

A második legtöbb szavazatot, 16,26 százalékot, Gyurcsány pártja kapta, ezzel a DK 4 mandátumot nyert el. A harmadik legtöbb listás szavazatot a Momentum kapta, 9,92 százalékot szereztek, ezzel két képviselőjük lesz az új Európai Parlamentben.

Következő az MSZP-Párbeszéd, ők 6,68 százalékot kaptak, egyetlen képviselőjük lesz az EP-ben, akárcsak a Jobbiknak, akik még a szocialistáknál is kevesebb szavazatot kaptak, 6,44 százalékon végeztek.

Innentől jönnek azok a pártok, akik nem nyertek el mandátumot:

A Mi Hazánk Mozgalom 3,33 százalékot szerzett, az MKKP pedig 2,63 százalékot. Az LMP 2,19 százalékot szerzett, amely láthatóan még a párt várakozásait is mélyen alulmúlta, hiszen a hivatalos eredmények kihirdetése előtt lemondott a párt elnöksége.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére