Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

11 289-cel nőtt az igazolt fertőzöttek száma hazánkban

888.hu

2021.11.19. 09:40

6122 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 613-an vannak lélegeztetőgépen.

 

A beoltottak száma 6 017 807, közülük 5 788 775-en a második, 1 millió 765 ezren pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták.

11 289 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 998 488 fertőzöttet azonosítottak. Elhunyt 135 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 32 780-ra emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 837 584, az aktív fertőzöttek száma 128 124.

6122 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 613-an vannak lélegeztetőgépen.

A koronavírus-járvány negyedik hullámának megfékezése érdekében szombattól visszatér az év első felében már megszokott maszkviselés a zárt helyiségekben, és az egészségügyi dolgozók számára kötelező a megerősítő harmadik oltás felvétele. Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádióban ismét az oltás felvételére kérte az oltatlanokat:

Nyakig vagyunk a negyedik hullámban, mindenki el fogja kapni a vírust, de nem mindegy, hogy milyen következményei lesznek. Akik nincsenek beoltva, azok életveszélyben vannak”

– mondta.

Megjelentek a legújabb védelmi intézkedésekről szóló jogszabályok. Az egészségügyi intézmények és a tömegközlekedés mellett szombattól ismét maszkot kell viselni az üzletekben, a bevásárlóközpontokban, a postákon, az ügyfélszolgálatokon, a színházakban, a mozikban, a múzeumokban és a sportrendezvényeken. A beltéri kulturális és egyéb rendezvényeken, az edzőtermekben, az uszodákban, a fürdőkben, valamint a vendéglátó üzletekben pedig az ott dolgozóknak kötelező a maszkhasználat. A bölcsődékben, az óvodákban, az iskolákban az igazgatók és a felsőoktatási intézményekben a rektorok, az egyéb munkahelyeken a munkáltatók határozhatják meg a maszkviselés szabályait. Az egészségügyi dolgozók és a betegek védelme, valamint a betegellátás zavartalansága érdekében az egészségügyi dolgozók számára kötelező a megerősítő harmadik oltás felvétele december 10-éig, ha az előző oltásuk óta már eltelt 180 nap – írta meg a koronavirus.gov.hu.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére