Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Európa éllovasai vagyunk a foglalkoztatás bővítésében

888.hu, MTI

2021.06.09. 10:50

Több mint 1,1 százalékkal nőtt az utolsó negyedévben a hazai munkahelyeken foglalkoztatottak száma, amivel Európa éllovasai vagyunk.

 

A kormányzati válságkezelés nemzetközi összevetésben is kimagasló eredményességét mutatja, hogy az Eurostat legfrissebb adatai szerint Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben a foglalkoztatás 2021 első negyedévére – derült ki Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár szerdai közleményéből.

Az államtitkár hozzátette:

a hazai munkahelyeken foglalkoztatottak száma a tavalyi utolsó negyedévhez képest 1,1 százalékkal nőtt, ezzel az unió éllovasai vagyunk.

Az összesített mérséklődéshez képest Magyarország sokkal jobban teljesített, egyedül hazánkban bővült egy százalék feletti mértékben a munkavállalók száma.

Az államtitkár emlékeztetett, hogy a gazdaságvédelmi intézkedések idén és tavaly több mint 1,6 millió magyar emberen segítettek. Csak a bértámogatási programokkal közel félmillió munkahelyet védett meg vagy hozott létre a kormány a koronavírus-járvány kitörése óta.

Bodó Sándor közölte, hogy a harmadik hullám végével a gazdaság újraindítására helyeződik át a hangsúly. A kormány ehhez igazítja lépéseit: kibővítette a Vállalkozások munkaerő-támogatása programot, így júniustól már minden, legalább egy hónapja regisztrált álláskereső foglalkoztatása után fél éven át akár 600 ezer forint támogatást kaphatnak a cégek.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére