Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

37,5 millió forint gyûlt össze a kollégiumtûzben elhunyt férfi családjának

Nagy Gábor

2019.02.20. 12:58

Ezt közölte szerda délután a Magyarországi Református Egyház (MRE) kommunikációs szolgálata szerdán az MTI-vel. Az MRE az összegyûlt pénzt átutalta a férfi özvegyének.

Felidézték: január közepén három fiatal gyújtogatott Budapesten, a IX. kerületi Markusovszky téren, a Ráday Református Felsőoktatási Kollégium térre eső részén. A kollégium lángra kapott és szinte teljesen kiégett. Az épület második emeletén az egyik vendégszobában tartózkodó 46 éves férfi életét vesztette a tűzben, mindenki más épségben hagyta el a kollégiumot.

Az áldozat családjának a református egyház még a temetés előtt 3 millió forint gyorssegélyt utalt át.

Ezután az MRE gyűjtést hirdetett a férfi özvegyének és négy gyermekének támogatására.

A felhívásra reagálva az ország több száz médiuma, országos és helyi televíziók, rádiók, internetes portálok, valamint a református egyház minden médiuma és közösségi oldala adakozásra buzdított, több millió emberhez eljuttatva a hírt.

Február 20-ig 37 555 320 forint érkezett az erre a célra elkülönített számlára.

Jó szándékú közösségek és emberek ezrei adakoztak, köztük különböző felekezetek, református gyülekezetek és református egyházi vezetők"

– írták. Jelezték: az épületben a becslések szerint milliárdos kár keletkezett, és 165 diák maradt otthon nélkül. Orbán Viktor kormányfő a tragédia után azt mondta: a kormány segíteni fog.
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére