Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

3,3 milliárd forintból fejleszti központjait Magyarországon egy egészségügyi vállalat

MTI - 888.hu

2021.01.14. 11:43

A GE 3,3 milliárd forintos beruházással bővíti a budapesti és szegedi, digitális egészségügyi fejlesztésekkel foglalkozó központját, a kormány ehhez 675 millió forint támogatást biztosít – mondta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

 

Szijjártó Péter hozzátette, hogy a beruházás során 45 új, kutatással, fejlesztéssel foglalkozó mérnököt vesz fel a cég.

A miniszter szerint most az átlagosnál is nagyobb teher nehezedik az egészségügyi ellátórendszerekre, így felértékelődik a mesterséges intelligenciára építő megoldások szerepe.

Nagy jelentősége van ezen beruházásnak, mert olyan kutatásokat folytatnak ezekben a központokban, amelyek célja, hogy az egészségügyi rendszerek működését hatékonyabbá tegyék”

– tette hozzá.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy az országnak harmincéves közös története van a GE-vel, amely több mint 4 ezer embert foglalkoztat Magyarországon. Az amerikai vállalat beruházása jelentős mértékben felgyorsítja a magyar gazdaság dimenzióváltását, hiszen a nemzetgazdaság jövőbeli fejlődése nagymértékben függ attól, hogy mennyi kutatás-fejlesztési kapacitást, magas hozzáadott értékű tevékenységet és milyen magas technológiai színvonalú beruházásokat sikerül az országba hozni.

A miniszter hangsúlyozta, hogy ezekért még nagyobb a harc, mivel „ahol a jövő technológiáját fejlesztik, ott van a hosszú távú versenyelőny”.

Kitért arra, hogy a magyar tudás világszinten is fontos szerephez jutott a koronavírus elleni küzdelemben,

a mostani bejelentés újra megerősíti, hogy az orvostudomány, a diagnosztika területén a magyar tudás világszinten versenyképes”.

Ez a beruházás még szorosabbra fűzi Magyarország kapcsolatát az Egyesült Államokkal, amely továbbra is a második legjelentősebb beruházói közösséget tudhatja magáénak az országban: az 1700-at megközelítő számú amerikai vállalat több mint 100 ezer magyar embernek ad munkát, és ezen vállalatok nagy hatást gyakorolnak a magyar gazdaság növekedésének alakulására – tette hozzá.

Nemesi Pál, a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos üdvözölte a beruházást, hozzátéve, hogy

a jól működő együttműködések, fejlesztések azonnal tudnak reagálni az olyan kihívásokra, amilyet a koronavírus-járvány is teremtett”.

A dél-alföldi régió fellegvára egészségipari szempontból Szeged, a Szegedi Tudományegyetem, amely egészségügyi kutatások tekintetében nemzetközi szinten is kiváló teljesítményt nyújt, ami a bővítésnek köszönhetően tovább fejlődik majd.

Ascsillán Endre, a GE Közép- és Kelet-Európáért felelős alelnöke elmondta, hogy a beruházással új kutatási projekt indul, amely globális piacokra fejlesztett, mesterségesintelligencia-alapú megoldások megvalósítását teszi majd lehetővé.

A fejlesztés Magyarország és a GE együttműködésének újabb fontos állomása, ami a GE Healthcare üzletágának digitális egységét érinti, amely már 2000 óta van jelen Magyarországon. A kibővített fejlesztőközpontnak nem csupán gazdasági értéke van, hanem kitűnő példája annak a hosszú távú együttműködésnek, amelynek eredményeképpen magas hozzáadott értékű munkahelyek jönnek létre, amelyek további fejlesztési projekteket, kapacitásokat képesek Magyarországra vonzani – tette hozzá.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a GE Healthcare a GE 16,7 milliárd dolláros egészségügyi üzletága, amely ma Magyarországon több mint 700 munkatársat foglalkoztat. Az orvosi képalkotó, betegfigyelő berendezések és digitális technológiák vezető szolgáltatójaként a GE Healthcare intelligens eszközök, adatelemzés, alkalmazások és szolgáltatások révén teszi lehetővé az egészségügyben dolgozók számára, hogy gyorsabb és megalapozottabb döntéseket hozzanak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére