Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

1956 szellemét nem lehet kiirtani a magyar nép lelkéből

888.hu

2021.10.22. 16:00

„A tragikus kimenetelű eseményekre is lehet ünneplőbe öltözött lélekkel emlékezni, ha erkölcsi tartalmukkal a jövő generációk gyarapodását szolgálják” – mondta a Magyar Nemzetben pénteken megjelent interjújában az 1956-os forradalom évfordulója alkalmából Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

 

Magyarország legyen mindig erős, szuverén állam! – mondta Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési frakciójának vezetője, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke a Bátorság és Hazaszeretet című, október 23-ához kapcsolódó rendezvény megnyitóján.

Most az a nagy kihívás, hogy ne sodorja el az új nemzedékeket a homogenizáló globalizáció. A XXI. század az olyan kihívások százada, mint például a migráció vagy a járvány, melyekre választ kell adni, ugyanakkor a XXI. századot az együttműködés századává kell változtatni”

– mondta a kereszténydemokrata politikus.

Kiemelte, a magyar történelem egyik fontos tanulsága, hogy „ha egyszer elvesztettük a függetlenségünket, nagyon nehéz visszaszerezni”.

Fontos, hogy érthetővé és átélhetővé tegyük a 65 évvel ezelőtti eseményeket nemcsak a felnőttek, hanem az ifjabb nemzedékek számára is”

– mondta Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum új időszaki kiállításának megnyitóján.

Az államtitkár beszédében úgy fogalmazott, hogy a magyar nemzet ezeréves történetében voltak olyan események, amelyeknek nemcsak a történelmi jelentőségük vitathatatlan, de egyúttal nemzeti öntudatunk meghatározó részévé is váltak, az 1956-os forradalom és szabadságharc pedig kétségtelenül ezek közé tartozik.

Habár a szabadságharc végül elbukott, 1956 szellemét többé nem lehetett kiirtani a magyar nép lelkéből

– jelentette ki.

Kövér László a Magyar Nemzetnek adott interjújában úgy fogalmazott: 1990-ben is büszkék voltunk rá, hogy vérontás nélkül zajlott le az átmenet.

Még egy pofon sem csattant, pedig most már úgy látom, hogy azért igény lett volna néhányra. Lehet, hogy nem mindig jó dolog, ha egy nép ennyire békésen, nyugodtan kezeli csak a konfliktusait”

– mondta az Országgyűlés elnöke.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A csehekhez még nem indult meg az orosz kőolaj a Barátság vezetéken

Magyarországba és Szlovákiába viszont már igen, a MOL közbelépésének köszönhetően.

Magyarországra is megérkezett a kőolaj a Barátság vezetéken

Szerdáról csütörtökre virradó éjszaka óta folyamatosan érkezik kőolaj Magyarországra is a Barátság kőolajvezetéken, miután a Mol átvállalta az orosz fél által fizetendő tranzitdíjat. A belföldi ellátás a néhány napos szünet ellenére nem volt veszélyben, hiszen Magyarország több hétre elegendő tartalékkal rendelkezik – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) csütörtökön az MTI-vel.

Kijev félelme a téltől

Kijev félelme a téltől

A zaporizzsjai atomerőmű elfoglalása után nő a félelem Ukrajnában, hogy a fűtési infrastruktúrájuk komplett orosz kézre kerül vagy megsemmisül. Zelenszkij kormányának most az lenne a legjobb, ha a tél beköszönte előtt vége lehetne a háborúnak, ők ezt egy ukrán győzelemmel képzelik el.

Akár négynapos áramszünet is lehet januárban

Akár négynapos áramszünet is lehet januárban

Egész egyszerűen lekapcsolják az áramot és annyi, négy nap sötétség.

Még a tél és a hideg beállta előtt semmisítenék meg az oroszok harci kedvét az ukránok

Attól tartanak, hogyha tovább húzódik a háború, akkor Oroszország tönkre teszi az ország fűtési és energetikai infrastruktúráját.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére