Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

189 új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon

888.hu

2021.08.27. 10:00

Elhunyt egy beteg.

 

Az előző napon 189 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 811 706 fertőzöttet tartanak számon. Elhunyt egy beteg, ezzel az elhunytak száma 30 057. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 775 286, az aktív fertőzötteké pedig 6363-ra csökkent.

82 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen

– írta a koronavirus.gov.hu.

A delta vírusmutáns több európai államban és már hazánkban is terjed, a negyedik hullám jelei számos országban érzékelhetők. A beoltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben, ezért kérik, hogy aki még nem oltatta be magát, az jelentkezzen a háziorvosánál, vagy regisztráljon és foglaljon időpontot az interneten.

A jövő héten az iskolákban is lesz oltási akció, azok a 12 év feletti diákok kaphatják meg a vakcinát, akiknek a szülei jelezték erre az igényt.

Továbbra is van lehetőség a 12 éven felüli gyermekek oltására, automatikusan lehet regisztrálni őket az interneten, és számukra is nyitva van az időpontfoglaló. Európában elsőként Magyarország tette lehetővé a koronavírus elleni harmadik védőoltás felvételét, amire a www.eeszt.gov.hu/oldalvalaszto.jsp honlapon lehet időpontot foglalni.

266 ezren már a harmadik oltást is megkapták.

Orbán Viktor miniszterelnök arra kért mindenkit, hogy győzzön meg még egy embert az oltás felvételének fontosságáról, és akkor olyan védettségi szint alakul ki az országban, hogy a járvány negyedik hullámának ereje össze sem lesz hasonlítható a korábbi hullámokéval. A kormány szeptembertől újabb nagy oltási kampányt indít.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére