Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

140 ezerre emelkedhet a havi minimálbér

Sümeghi Lóránt

2016.04.23. 12:28

Már a jövõhéten pont kerülhet a kafetéria-rendszer átalakításával kapcsolatos történetre. Az sem kizárt, hogy készpénz váltaná fel a mostani étkezési és ajándékutalványokat.

Már a jövőhéten pont kerülhet a kafetéria-rendszer átalakításával kapcsolatos történetre. Az sem kizárt, hogy készpénz váltaná fel a mostani étkezési és ajándékutalványokat.

A Magyar Idők értesülése szerint amennyiben ez az elképzelés valósulna meg, akkor nagyjából havi húszezer forinthoz juthatna az ország mintegy négymillió munkavállalója. Ebből kifolyólag a minimálbéresek havi juttatása pedig akár 140 ezer forint közelébe is emelkedhetne.

A lehetséges forgatókönyv szerint, a Szép-kártya a jövőben is megmaradna, azonban az Erzsébet-utalványokat 2017 környékén kivezetné a kormány. A papírlapok helyét kedvezményes adózású bérkiegészítés venné át, ez a juttatás mintegy havi húszezer forint körül mozoghatna − írja a Magyar Idők.

Jelenelg a legkisebb jövedelem bruttó összege ma 111 ezer forint. Ehhez jöhetne hozzá a nagyjából húszezer forintos bérkiegészítés, így az érintett minimálbéresek juttatása körülbelül 130 ezer forintra változna. Továbbá valószínű, hogy valamennyivel a minimálbér alapösszege is emelkedni fog, vagyis a leg­alacsonyabb fizetésűek havi juttatása akár 140 ezer forint körül is kiköthetne.

(Magyar Idők)

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére