Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

1300 migráns és a kvóták, avagy így hazudik az ellenzék

Vincze Viktor Attila

2018.01.18. 17:28

A szétesés állapotában levõ ellenzéki pártok és a hozzájuk tartozó média jobb híján olyan hazugságokba menekül, mint annak a képtelenségnek az ismételgetése, miszerint a kormány titokban "befogadott" volna 1300 migránst. Az ellenzék szándékos hazugságával szemben a valóságban a kormány nem fogadott be senkit és nem adott állampolgárságot egyetlen illegális bevándorlónak vagy migránsnak sem. Oltalmazotti státuszt csak az a közel 1300 külföldi kaphatott, akik a magyar határ tranzitzónáiban adták be kérelmeiket. Mindennek semmi köze a brüsszeli kvótarendszerhez.

Már-már elképesztő az a gátlástalan hazudozás, amibe az ellenzék az állítólagosan "titokban befogadott" 1300 migráns ügyében belelovalta magát.

Egyetlen kapaszkodójuk, hogy a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal oldalán is szabadon megtekinthető számadatok megegyeznek azzal, melyet Brüsszel egy állandó kvótarendszer keretében első ízben Magyarországra kényszerítene. A kvótarendszer azonban a nemzeti szuverenitás kérdéséről szól, hiszen a magyar emberek feje felett, a magyar hatóságokat megkerülve szabná meg, hogy Magyarországnak kit kell befogadnia.

Egy jogi ügyet tehát összemosnak egy politikai üggyel a haszonszerzés céljából. A jogállamiság felkent őrei pedig számonkérik a magyar kormányt, hogy Magyarország miért is tesz eleget a Genfi egyezményben foglaltaknak.

Az pedig külön szórakoztató, hogy azok az ellenzéki politikusok, akik az EU radikális baloldali, valamint liberális migránspárti politikusainak tucatjaival és a magyar, illetve külföldi balliberális sajtó több száz munkatársával együtt évek óta ott sivalkodnak a magyar határon felállított kerítés mellett, most hirtelen nem emlékeznek arra, hogy mit láttak ott.

Talán azt is elfelejtették, hogy a magyar kormány a kerítés felépítése óta eleget téve a Genfi egyezménynek, lehetővé teszi naponta 10  menedékjogi kérelem beadását a tranzitzónákban? Elfelejtette az ellenzék azt is, hogy a magyar és nemzetközi ballib világ mennyire nehezményezte, hogy csak napi tíz kérelmet lehet beadni a tranzitzónákban?

Azt is elfelejtette minden kedves ballib sajtós meg politikus, hogy az elbírált idegenrendészeti kérelmek alapján csak ideiglenes tartózkodásra lehetőséget adó "oltalmazotti" státuszt kaphatott a közel 1300 "befogadott"? Ezen emberek csaknem 90%-a ráadásul el is hagyta Magyarországot.

Az ellenzék így hiába állítja, hogy Magyarország "menekültstátuszt" adott 1300 embernek, attól ez még nem lesz így. A valóságban a menedékjogi kérelmet benyújtók közül 2017-ben csak 1216-an kaptak "oltalmazotti" státuszt  ami – szemben az ellenzék állításaival – egyáltalán nem jelent letelepedési engedélyt és a magyar állampolgárság megadását sem.

Hogy valójában mekkora hazugság is az, amit az 1300 migráns körül csapnak, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy a hangosan hazudozó kampányuk közben – szép csendben a háttérben – a zoom.hu-n megszólalt az ügyben a Soros-hálózat egyik meghatározó tagjának, a Helsinki Bizottságnak a sajtósa.

Zádori Csaba azt mondja: 

Március óta csak a tranzitzónákban lehet menedéket kérni Magyarországon. A menekülteknek meg kell várniuk, amíg lezajlik velük szemben az eljárás, addig rács mögött tartják őket. ...Tavaly egyébként összesen 3397 menedékkérelmet adtak be Magyarországon. Azért ennyire keveset, mert a magyar állam önkényesen csak napi tíz kérelmezőt enged be a röszkei és tompai tranzitzónába."

Zádori Zsolt elmondta még azt is, hogy valójában azokkal, akiket elismer Magyarország, ugyanaz történik, mint akiket nem fogadnak be. Hivatalosan senkit sem sikerül visszairányítani Szerbiába, mert a szomszéd ország nem fogadja őket. A tranzitzónás menekültügyi eljárás után ezért azok a családok, amelyeket nem fogadunk be,  idegenrendészeti szállásra kerülnek, ahol egy hónapig tartózkodhatnak. Utána szabadulva továbbállnak Nyugatra.

Az 1216 védelmet kapott emberrel gyakorlatilag ugyanez történt: egy hónapot kaptak arra, hogy nyílt menekülttáborban legyenek Vámosszabadin. Ez alatt az idő alatt meg kellene tanulniuk magyarul, munkát és szállást kellene találniuk. Ezután még néhány hónapig jár nekik egészségügyi ellátás, de utána minden állami segítség megszűnik. Ezért ők ugyanúgy továbbállnak, mint akiket nem fogadtunk be – mondta a Helsinki Bizottság panaszkodó sajtósa.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére