Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A 12–15 éveseket is lehet oltani Magyarországon

888.hu, MTI

2021.06.10. 20:30

Elkezdődhet a 12–15 évesek oltása Pfizer-vakcinával – jelentette be Orbán Viktor.

 

A kormány engedélyezte, hogy megkezdődhessen a 12–15 évesek oltása is – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a csütörtöki Kormányinfón. Ennek megfelelően már ezt a korosztályt is lehet regisztrálni oltásra a vakcinainfo.gov.hu honlapon. A regisztrációt a szülőnek van joga elvégezni, az online regisztráció során meg kell adni a gyermek nevét, életkorát, tajszámát, lakcímét és a szülő elérhetőségeit.

Pontos és hiánytalan adatok esetén a regisztrációt néhány napon belül érvényesítik, és minden más érvényesen regisztrálóhoz hasonlóan a gyermeküket beoltatni kívánó szülők is automatikusan tudnak online időpontot foglalni az eeszt.gov.hu honlapon.

A 15 év alattiak oltása jelenleg csak Pfizer-vakcinával lehetséges, amely folyamatosan foglalható a kórházi oltópontokon.

Kérik, hogy az oltásra a szülők vigyék magukkal a szülői hozzájáruló nyilatkozatot. Az oltás természetesen önkéntes, arról a szülő dönthet. Kérdés esetén javasoljuk, hogy kérjék ki a háziorvos, házi gyermekorvos vagy a gyermek kezelőorvosának véleményét.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére