Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

100 millió közép-európai szerint elfogadhatatlan a migránskvóta

888.hu

2017.09.08. 15:58

A Nézõpont Intézet tizenegy közép-európai országra kiterjedõ közvélemény-kutatása alapján a térségben élõ nagyjából 157 millió választókorú polgárból közel 106 millió (vagyis 68 százalék) utasítja el a migrációs kvótát. Ki nem találnánk melyik két európai ország a legelfogadóbb a migránsokkal szemben.

Ön elfogadhatónak tartja, hogy az Európai Unió a tagállamok hozzájárulása nélkül is előírhassa a bevándorlók kötelező betelepítését az országokba?"

– hangzik a Nézőpont Intézet által feltett kérdés.

A Nézőpont Intézet a migrációs kvótával kapcsolatban tizenegy közép-európai országban (Németország, Ausztria, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország, Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Románia, Bulgária) végzett közvélemény-kutatást, amelyet az Európai Bíróság szerdai döntése tesz újra aktuálissá.

A felmérés megmutatja, hogy a vizsgált országokban óriási többség ellenzi a migrációs kvótát, a nagyjából 157 milliós választókorú népességből közel 106 millióan.

A migrációs kvótát a választókorú szlovákok 94, a csehek 93, a bolgárok 89, a magyarok 87, a szlovénok 83, a románok 82, a lengyelek 74, a horvátok 71, míg a szerbek 70 százaléka utasítja el. A kérdés – ki gondolta volna – egyedül a németeket és osztrákokat osztja meg, a két országban a megkérdezettek közel fele – Németországban 50, Ausztriában 46 százalék – ellenzi az elképzelést.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére