Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Visszatér a valóság, folytatódik az NB I.

Pörge Béla

2019.03.30. 11:11

Hat nappal a válogatott csodálatos gyõzelme után kerül sor az NB I. 26. fordulójára.

A tévés közvetítések miatt a 26. forduló első meccse már 13:45-kor elkezdődik: az M4 délután fontosabbnak érezte a Forma–1 időmérő edzésének közvetítését, más csatornán pedig nem mehet a meccs, ugye. A kora délutáni találkozó a Mezőkövesd–Honvéd lesz, két középmezőnybeli csapat összecsapása, igaz, a Honvéd hét ponttal jobban áll a tabellán vendéglátójánál, de ez csak egy helyet jelent a rangsorban. Idegenben ettől ez még tipikusan háromesélyes meccs.

Ötkor négy mérkőzésre kerül sor, köztük a Haladás–Felcsútra. Ez a Hali utolsó esélye lehet, ha nyernek a szombathelyiek, akkor halovány reményük még lehet a bennmaradásra, ám egy döntetlen, főleg egy vereség a biztos kiesést jelentené, már csak azt kellene megvárni, mikor lesz biztos matematikailag is a dolog. Ugyanígy, ha a Felcsút kikap, akkor még nagyon éles hajrá várhat rájuk a bajnokságban, egy győzelemmel viszont egészen nyugodtak lehetnek, akár a hatodik helyre is felléphetnének.

A másik két kiesés elől menekülő csapatnak sem lesz könnyű a dolga: a Kisvárda a listavezető FTC-t fogadja, míg a Diósgyőr Budapestre látogat az MTK-hoz. A Kisvárda jelenleg két ponttal áll a DVTK mögött, így a Fradi ellen égetően szükséges lenne pontot szerezniük, ám a Diósgyőrnek még idegenben is több esélye lesz erre az MTK ellen. Az MTK-nak sem mindegy az eredmény, hiszen ha kikapnak otthon a fővárosiak, akkor a Diósgyőr egy pontra megközelítené őket, és akár a kilencedik helyre is visszaeshetnének.

Öttől lesz még a Paks–Újpest is, az Újpest a dobogóért küzd, míg a Paks azért, hogy ne csússzon vészesen közel a kieső helyekhez.

A forduló rangadója este a Vidi és a Debrecen összecsapása lesz. A két dobogós csapat meccse várhatóan sok izgalmat hoz majd, a Vidi számára mindenképpen kell a győzelem, bár így sincs sok esélyük arra, hogy utolérjék a Fradit. A Loki egy bravúrgyőzelemmel akár még az ezüstre is pályázhatna, hiszen négy pontra közelítenék meg aktuális ellenfelüket.

Az M4 élőben közvetíti a 13:45-kor kezdődő a Mezőkövesd–Honvéd, és a 19:30-kor kezdődő MOL Vidi–Debrecen-találkozókat.

Vasárnap az NB II. is folytatódik, a meccsek fele 16 órakor, a másik fele 17 órakor kezdődik. A Békéscsaba–Nyíregyháza és a Győr–Kaposvár kiemelendőek, ezek a párosítások bőven elférnének az NB I-ben, de még a ZTE–Vác sem hangzik rosszul.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére