Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Visszatér a magyar bajnokság, és adventig itt is marad velünk

Pörge Béla

2019.11.23. 08:58

Két hét szünet után folytatódik a magyar labdarúgó-bajnokság.

November végén, egy sikertelen Eb-selejtező után nem túl nagy öröm visszatérni a futballhétköznapokba, de nincs mit tenni, ez van. Ráadásul december közepéig tart 2019-ben az NB I., így még jó pár forduló vár ránk, több szünet addig már nem lesz. Az NB II. hasonlóan sokáig tart egyébként, sőt, ott még hétközi forduló is lesz, viszont az NB III-ból már „csak” két forduló maradt.

Az első osztályban szombaton öt meccset rendeznek, ebből négy délután 5-kor kezdődik, egy pedig 19:30-kor. Vasárnapra marad az FTC és a Zalaegerszeg budapesti összecsapása.

A szombat délutáni mérkőzések közül érdekesnek ígérkezik a Fehérvár–Felcsút találkozó. A két klub ezer szállal kötődik egymáshoz, ennek ellenére volt már paprikás hangulatú összecsapás is köztük. A Fehérvár egyértelműen esélyesebb, főleg hazai pályán, de nem lehet tudni, hogy mennyire fontos, hogy az élmezőnyben szerepeljen a Felcsút, hsizen a kiesés réme nem fenyegeti a csapatot.

A Debrecen Kisvárdára látogat, igazi háromesélyes meccs lesz ez, a tabellán egy pont a különbség a DVSC javára, igaz, a Loki eggyel kevesebb meccset játszott. A Debrecen valamivel jobb formában van, de az előző fordulóban nagy verésbe szaladt bele.

A remek formába lendülő Honvéd a Paksot fogadja, ez fix egyesnek tűnik, a Paks nagyon gyengélkedik, ha nem szedte össze magát a gárda a válogatott szünetben, akkor vélhetően behúzza a három pontot a Kispest.

Délután lesz még egy Mezőkövesd–Kaposvár mérkőzés is. A Mezőkövesd továbbra is messze jobban szerepel az elvártnál, bár legutóbb Zalaegerszegen nem tudott nyerni. A Kaposvár hátránya egyre nagyobb az utolsó helyen, a somogyiak számára létfontosságú lenne a három pont megszerzése.

Este az Újpest fogadja a Diósgyőrt, ez a forduló rangadója. A lilák kezdenek magukra találni, de a Diósgyőr sincs rossz formában, ebből akár egy izgalmas, jó meccs is kisülhet. A többi eredménytől függően az Újpest egy győzelemmel akár a negyedik helyre is feljöhet, míg egy vereséggel aggasztóan közel kerülhetne a mezőny hátsó feléhez. A Diósgyőr ha kikap, akkor akár visszaeshet a kiesőzónába is.

Vasárnapra marad a Fradi–Zete, ami a szurkolók viszonyát tekintve igazi túl a barátságon kategóriájú találkozó. Az erőviszonyok alapján sima hazai győzelem várható. Az M4 élőben közvetíti ezt a meccset, az Újpest–Diósgyőrt valamint a „házi rangadó” Fehérvár–Felcsútot is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére