Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vereséget szenvedett a magyar U21-es válogatott a németektől

Prokaj Dávid

2021.03.25. 06:00

Az első félidőben állta a sarat a magyar válogatott, a második félidőben azonban megmutatkozott a tudás- és korkülönbség.

 

A Szlovéniával közösen megrendezett Európa-bajnokságon az első meccset a magyar válogatott a németekkel játszotta Székesfehérváron.

Az első félidőben rendkívül jól teljesített a hazai csapat, a németek nem tudtak mit kezdeni a derekasan helytálló, jól védekező magyarokkal. Ráadásul pár alkalommal sikerült is eljutni a német kapuig, ám a támadásokat nem tudták lövéssel befejezni.

A világsztárokat felsorakoztató németek sablonosan, de komoly tempóban, fölényben játszottak az első félidőben, azonban akkor még nem forogtak veszélyben a kapuk. A németek mezőfölényben játszottak, a magyarok védelme azonban szervezett volt, támadásaikat sikerült meghiúsítani.

 

A második félidőben már nagyobb tempóban kezdtek el játszani a vendégek, a sebességváltás pedig végül eredményre vezetett.

A 61. percben a németek kihasználták az első igazán komoly helyzetüket. Lukas Nmecha a pontos beadás után érkező labdát szépen fejelte a kapuba.

Ezt követte még két bekapott gól a német élvonalbeli VfL Wolfsburg csapatában játszó Ridle Baku részéről, így a 74. percre már 0-3 állt az eredményjelzőn.

Bese Balázsnak, a magyarok hálóőrének a három kapott gól ellenére is volt számos bravúros védése, a legjobbak közé tartozott a mezőnyben.

A 77. percben az első magyar kapura lövés is megtörtént az MTK csapatában játszó Bíró Bence részéről, de Finn Dahmen könnyedén megfogta a labdát.

A németek végül megérdemelt győzelmet arattak, hiszen jobbak voltak ezen az estén, csapatuk akár a végső győzelemre is esélyes lehet.

A magyar válogatott mindent megpróbált, hogy elkerülje a vereséget, ám rengeteg energia elment a védekezésre. Összességében azonban látható, hogy szép karrier előtt állnak a fiatal futballisták, hiszen remekül helytálltak a zömmel 98-as születésű, jóval idősebb játékosokat felsorakoztató németekkel szemben.

A következő, Románia elleni, szombati meccsen adott a lehetőség a magyar fiataloknak a javításra.

U21-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, MAGYARORSZÁG ÉS SZLOVÉNIA
A CSOPORT
Magyarország–Németország 0–3 (0–0)
Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó, zárt kapuk mögött. Vezette: Cuadra Fernández (spanyol)
Magyarország: Bese Balázs – Bolla B., Balogh Bo., Mocsi, Deutsch L. – Kata, Mezei (Kovácsréti, 77.) – Palincsár (Hinora, 60.), Szendrei N., Kiss T. (Skribek, 77.) – Szőke (Bíró B., 60.)

Szövetségi edző: Gera Zoltán
Németország: Dahmen – Vagnoman, Pieper, Schlotterbeck, Raum ( I. Jakobs, 67.) – Baku, Dorsch (Janelt, 75.), A. Maier (S. Özcan, 75.) – Burkardt (Krüger, 67.) – Nmecha, M. Berisha (M. Klimowicz, 75.). Szövetségi edző: Stefan Kuntz
Gólszerző: Nmecha (61.), Baku (66., 73.)

 

Gera Zoltán, a magyar válogatott szövetségi edzője a meccs után úgy értékelt, hogy sok energiát felemésztett a védekezés, a németek gyorsan járatták a labdát, ami után elfáradtak a magyar játékosok.

Az első bekapott gól után nehéz dolgunk volt, megtört a csapat.”

Hozzáfűzte, hogy nem tud szemrehányást tenni, mindent megtettek, küzdöttek és hajtottak a fiatalok, próbálták a maximumot nyújtani, de nem tudták eltüntetni a két csapat közötti különbséget.

Elmondta, hogy a játékosoknak „fel kell emelniük a fejüket”, hiszen ilyen szintű meccset még nem is játszottak a karrierjük során, és ebből a vereségből is tanulni kell.

Annak kapcsán van hiányérzete, hogy a labdaszerzés után nem sikerült gyorsan és pontosan támadásba lendülni, és nem tudtak annyi helyzetet kialakítani, amennyit szerettek volna.

Továbbra is támogatni kell őket, ők jelentik a jövőt a magyar válogatottnak”

– mondta Gera Zoltán.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére