Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vérbeli városi rangadó a javából

Pörge Béla

2019.04.15. 13:38

NB III-mal folytatódik a Pörge szurkol sorozatunk.

Biztosan van már, aki unja, de egy újabb beszámoló következik Óbudáról, a Gázgyár után most ismét a III. kerületi TVE meccséről. A Kerületke aktuális ellenfele a Csepel volt, tehát egy igazi rangadóról lesz szó.

Korábban már írtam a két csapat őszi összecsapásáról, ott bemutattam, mi a pikantériája ennek a párosításnak. Az utóbbi években egyébként parázs meccseket vívnak egymással a felek, nem is emlékszem olyan esetre, hogy ne lett volna kiállítás legalább az egyik csapatból. Emellett a rangadójelleg sem mellékes, hiszen Budapest talán két "leglokálpatriótább" együtteséről van szó. Óbudainak vagy csepelinek lenni különleges érzés, ez egy ilyen meccsen is megmutatkozik.

A vasárnap 13:00-s kezdés nem nevezhető éppen ideálisnak, de az idei szezonban a Monor is a TVE sporttelepét használja, és ők is otthon játszottak. Az MLSZ szerint rendkívül fontos, hogy szombaton ne legyen NB II. vagy NB III. (kivéve a válogatott szüneteiben), a másodosztály pedig prioritást élvez, így az albérlő miatt kényszerül néhány alkalommal korai meccsre a Kerület.

Erre a rangadóra végre sikerült elérni, hogy a vendégszurkolók a lelátó túloldalán, a kanyarban foglaljanak helyet. Ennek hála az egész főlelátó a hazaiaké volt, így lehetőség nyílt arra is, hogy ennek a szélén egy kis füstölést rendezzen a Kerület-tábor. Volt olyan szurkoló, aki meg is jegyezte, hogy az elmúlt években összesen volt annyi füst, mint most 2019-ben. A második félidőben egyébként a csepeliek is "füstölögtek" egy kicsit.

Jól kezdődött a mérkőzés, a Kerület megnyomta az elejét, ráadásul ekkor a szurkolás is topon volt a hazai részről. Később azért a távoli elhelyezkedés ellenére volt, hogy a csepelieket lehetett jobban hallani, de ez az NB III. egyik legjobban szervezett és legnagyobb tábora ellen nem volt olyan meglepő.

A jó kezdés hamar gólt eredményezett, a 13. percben Rabatin szerzett vezetést. Az első félidőben innen már csak a Kerület veszélyeztetett, igaz, a gólt megelőzően volt egy kapufája a Csepelnek – ez egy jel volt arra, hogy az egygólos vezetés tudatában nem szabad megnyugodni.

A Kerület és a Csepel találkozóihoz képest nyugodt mederben folyt a játék, pár sárga azért villant így is, és persze akadtak ízesebb beszólások is, de alapvetően jól vezette a bíró a meccset.

A szünet után kezdtek felpörögni az események, az 58. percben második sárgával kiállt a csepeliek egyik játékosa.

Mit nem értesz ezen? Semmit nem értettél az egész meccsen, mert fogalmatlan vagy!"

– hasonló kedves szavak mellett hagyta el a pályát.

A kiállítás után a Csepel meglepő módon veszélyesebb volt, mint azt megelőzően. A Kerület ugyan többet birtokolta a labdát, de az elején tapasztaltak után nem vártunk ennyire izgalmas hajrát.

Néhányan már elégedetlenkedtek a hazai szurkolók közül, azonban a szurkolás és a biztatás jellemzőbb volt ekkor is. Új rigmusként a "Forza egész Óbuda!" is bemutatkozott, míg egy régebbit átköltöttünk az aktuális ellenfélhez igazítva:

Óbuda, Kerület, a sok csepelinek egyre megy / De nekünk Óbuda, Magyarország fővárosa!"

A 83. percben kilenc emberre fogyatkozott a Csepel, ezt követően sem dőlt el a meccs, bár a 90. perc körül páran már el mertük kezdeni, hogy

indul a HÉV, indul a HÉV!"

A kelleténél talán tényleg izgalmasabb volt a vége, nehezen, de nyert a Kerület. Az óbudai csapat veretlenségi sorozata ezzel kilenc mérkőzésre duzzadt, ráadásul ez volt zsinórban az ötödik győzelme a TVE-nek. A Csepel nagyot küzdött, és bár továbbra is a kiesés elől kell menekülnie, de ilyen játékkal össze kell jönnie a bennmaradásnak.

A jövő héten ismét a hét második felében várható majd a meccsbeszámoló, ezúttal is egy kupameccs meglátogatására készülök!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Megjelent a Twitter-iratok második része, feketelisták készültek bizonyos felhasználókról

Megjelent a Twitter-iratok második része, feketelisták készültek bizonyos felhasználókról

A Twitter „feketelistákat” készített bizonyos, kritikus véleményeket megfogalmazó felhasználókról – ez derült ki a közösségi médium korábbi vezetése idején követett gyakorlatról csütörtökön este nyilvánosságra hozott újabb belső üzenetváltásokból.

Az amerikai kongresszus végső jóváhagyást adott az azonos neműek házasságának védelméről szóló törvényhez

Az amerikai képviselőház csütörtökön végszavazáson is megerősítette az azonos neműek házasságának védelméről szóló törvényt, amelyet azért kezdeményezett a Demokrata Párt, mert attól tartottak, hogy az alkotmánybíróság szerepét betöltő amerikai legfelsőbb bíróság eltörölheti az ilyen házasságokat országszerte legalizáló 2015-ös döntést.  

„Aki feladja a béke iránti erőfeszítéseket, az a történelem rossz oldalára fog kerülni”

Magyarországnak ugyanúgy ki kell tartania most a békeerőfeszítések mellett, ahogy kitartott a kerítés, az oltás és a munkahelyek megvédése mellett, azokért is támadtak, de a végén kiderült, hogy nekünk volt igazunk – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter csütörtökön Budapesten, miután átvette a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) Szellemi Honvédő díját.

Soros ügyészeket pénzel, Ronaldo haza akart utazni

Soros ügyészeket pénzel, Ronaldo haza akart utazni

Halász János pedig ÁSZ-vizsgálatot kezdeményez a dollárbaloldallal szemben.

Egy újabb könyv, amely a transzneműséget népszerűsíti a fiatal lányoknak

„Ha még nem mentél át a pubertáson, az orvos felajánlhat olyan gyógyszert, amely késlelteti a tested változásait, így több időd lesz elgondolkodni a nemi identitásodon” – írja a könyv egyik részlete.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére