Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Végtelen történet – Vasárnap döntenek: megy vagy marad Djokovic

888.hu, MTI

2022.01.14. 19:00

Egy soha véget nem érő történethez hasonlatos a Novak Djokovic története. Az ausztrál kormány másodszor is visszavonta a vízumát, így a szerb világelső teniszezőt kiutasíthatják az országból. Djokovic természetesen fellebbezést nyújtott be, a végső(?) döntés vasárnapra várható.

Alighanem nem védheti meg címét a hétfőn kezdődő Australian Openen a 34 éves klasszis, és nem szerezheti meg a tenisz történetében egyedülállónak számító 21. Grand Slam győzelmét. Sokak szerint erről saját maga – is – tehet, hiszen rutinos oltástagadóként azt azért tudhatta volna, hogy a járványügyi előírásokra roppant kényes Ausztráliába nem olyan könnyű belépni.

Egyes feltételezések szerint a szervezők is követtek el hibát.

Már azzal is, hogy Djokovic – hogy, hogy nem – külön engedélyt kapott a részvételre, a hatóságok azonban így sem engedték be az országba. Az igazi felháborodást azonban az okozta, hogy hosszas huzavona és a tényekkel való szembesítés után Djokovic elsimerte, hogy nem tartotta be a karanténszabályokat, miután decemberben pozitív lett a vírustesztje. Ráadásul, hibásan lett kitöltve beutazási nyilatkozata, bár ezt utóbb az ügynökre számlájára írta. A bíróság később mégis megadta neki a vízumot, sőt,már edzésbe állt, a mai döntés értelmében mégsem rendelkezik beutazási engedéllyel, így részvétele az év első nagy tornáján kérdésessé vált.

Vasárnap azonban pont kerülhet az ügy végére. Helyi idő szerint 8 órakor a bevándorlási hatóság előtt kell megjelennie Djokovicnak, majd 10 és 14 óra között felkészülhet ügyvédeivel az utána következő bírósági meghallgatásra. Itt dől el végleg, hogy elindulhat-e az Australian Openen. Ha mégis játszhat – bár ez kevéssé valószínű – aligha fogadják majd virágesővel a melbourne-i teniszbarátok.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére