Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vb-selejtező – Nehéz lesz elrontani a lengyelek örömét Varsóban

888.hu, MTI

2021.11.15. 10:40

Van egy jó és egy rossz hír is számunkra a ma esti Lengyelország–Magyarország mérkőzésről. Annak természetesen örülhetünk hogy a Bayern München gólgyárosa, Robert Lewandowski inkább kihagyja az utolsó vb-selejtezőt, de – sajnos – nélküle sem gyenge a lengyel csapat. Mindenesetre az esélytelenek nyugalmával léphetünk pályára Varsóban, bár Marco Rossi szövetségi kapitány szerint azért fontos számunkra ez a meccs.

 

A mérkőzés helyszínén, a varsói Nemzeti Stadionban megtartott sajtótájékoztatón Marco Rossi kijelentette, a lengyelek hazai pályán nyilván ünnepre készülnek, ezért várhatóan mindent megtesznek majd a győzelemért.
„Nekünk is hasonlóak a szándékaink, csakúgy, mint minden alkalommal, amikor kimegyünk a pályára, büszkén szeretnénk képviselni Magyarországot” – mondta Rossi.

Robert Lewandowski a világ egyik legjobb góllövője, olyan futballista, aki bármelyik csapatban pótolhatatlan lenne, így természetesen nem szomorkodnak, amiért nem szerepel a mérkőzésen. A 2020-ban a világ legjobbjának választott 33 éves csatár ebben az évben 51 tétmérkőzésen 62 gólt szerzett.

Az olasz szakember szerint egy olyan erős csapattal szemben, mint a lengyel, előzetesen jó eredménynek tűnne egy döntetlen, azonban azt mindig a mérkőzés menete határozza meg, így erről nehéz a találkozó előtt beszélni.

A játékosok közül Szalai Attila vett részt a sajtótájékoztatón. A török Fenerbahce védője azt mondta, sajnos nem érdekeltek már a világbajnoki szereplésért folyó versenyben, de a válogatottnál minden mérkőzéshez úgy állnak hozzá, mintha az egy döntő lenne.

„Mindannyian szeretünk futballozni, jól játszani és szép eredményeket elérni, nagyon motivált a csapat” – mondta a védő, akit az elmúlt hetekben a Chelsea-vel hoztak kapcsolatba. Mint elmondta, az ilyen a pletykákat jól tudja kezelni, és nem foglalkozik ezzel.

Paulo Sousa, a lengyelek szövetségi kapitánya szerint válogatottja a két csapat első és mostani összecsapása között elsősorban a védekezésben fejlődött sokat, ebből a feladatból már mindenki kiveszi a részét. A korábban Székesfehérváron dolgozó portugál szakember kijelentette, hogy komolyan veszik az összecsapást, szeretnének győzni – ami a pótselejtezős kiemelés szempontjából fontos lehet. A mérkőzésre minden jegy elkelt, így körülbelül 60 ezren biztatják Varsóban a hazaiakat.

A lengyel–magyar vb-selejtező ma este 20.45-kor kezdődik (tv: M4 Sport).

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére