Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Van, ahol a hó és a hideg sem akadályozta meg a focit

Pörge Béla

2018.03.05. 19:00

Folytatódik az NB III., így folytatódik a Pörge szurkol is!

A márciusi tél erősen rányomta a bélyegét az elmúlt hétvégére, az NB I-ben egy, az NB II-ben pedig az összes meccs elmaradt. Az NB III-ban sem rendezték meg a mérkőzések zömét, ez alól kivételt jelentett a III. kerületi TVE–Csorna-találkozó.

Bár ez már a sokadik alkalom, hogy az óbudai csapat meccséről írok, ám ezúttal nemcsak a szimpátiám miatt, hanem egyszerűen azért, mert szinte nem volt más a hétvégén. Nem is úgy mentem ki, hogy mindenképpen írok erről beszámolót, de annyira szórakoztató volt a meccs és a közönség is, hogy nem tudtam mást tenni.

A pálya reggel még havas volt, a meccs időpontjára azonban nagyon szépen sikerült letakarítani, ezt több NB I-es csapat (Honvéd, Újpest) is megirigyelhetné az elmúlt napok alapján.

Már az elején jobbnak tűnt a hazai csapat, de az első negyedórában maradtak ki helyzetek, sőt, két nagyon veszélyes kontrát is vezetett a Csorna. Ekkor több cinikus megjegyzést is kapott a Kerület, de aztán a 14. percben Kaszai megszerezte a vezetést.

1–0 után is maradtak ki hazai helyzetek, valaki meg is kérdezte, hogy

hol van Kenő?"

A többség értette a poént, de azért volt, aki szerint a delikvensnek újságot kellene olvasnia hőzöngés helyett. A 30. percben büntetőből duplázott a csapat. A gyakorlott hazai szurkolók – köztük én is – még nem nyugodtak meg, hiszen az ősszel sikerült már ilyen sima meccset is döntetlenre buknia a srácoknak...

A 35. percben Szilágyi egy lecsorgó labdából hatalmas kapáslövést eresztett el, ami be is akadt, 3–0.

Bár hevenyészett támadásra ekkor még futotta a Csornától, egy ilyen után az egyik csatár elesett a 16-oson belül.

Elfekszed a füvünk, inkább a sárban dagonyázz!"

— kapta erre.

A félidő végén előbb egy újabb 11-esből, majd egy akcióból még két gól született, 5–0-val (!) mentek a csapatok a szünetre.

Nem meglepő módon a lelátón és a büfében is remek volt a hangulat. Ahogyan korábban is írtam, a világ legmenőbb stadionbüféje található Óbudán. Most egy kicsit még jobb lett, a 450-es Soproni mellé ugyanis némileg drágábban csapolt meggysört is kapni. Én maradtam a hagyományosnál, de a társaságból volt, aki csak a teát vállalta be.

A második félidő elején egy szöglet utáni kavarodásból sarokkal szerzett gólt Nagy, szépségdíjas találat volt. Hátra volt még 35 perc, de az eredmény nem változott, 6–0-ra ütötte ki ellenfelét a Kerületke.

A közönség az eredménynek hála a bírót nem nagyon szidalmazta, sőt, a vendégjátékosok is megúszták kreatívabb beszólásokkal, igazi mocskolódás nem is nagyon volt, hozzáteszem, nem is hiányzott, nagyon jó hangulatú meccs volt ez.

Rendőrcsapat vagytok? Mert csak nyomozzátok a labdát!"

Ez volt az egyik kedvencem, a másik pedig ez:

iratkozz be az óbudai focisuliba, akkor talán a koszon kívül is ragad rád valami!"

A meccs vége felé már egyre rosszabb volt a talaj, így egyre több volt az elkésett becsúszás. Egy ilyen után nagyon reklamált egy csornai, a jutalma a következő volt:

ne reklamálj, készültél volna fel rendesen az idényre, akkor nem kapnátok ki ennyire!"

Az utolsó percekben még volt egy hazai kapufa, gól viszont már nem született. A játékvezető megkegyelmezett a vendégeknek és hosszabbítás nélkül lefújta a meccset. Ez volt a szezon legjobb óbudai mérkőzése, remélhetőleg tavasszal lesz még pár hasonló.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére