Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Valter Attila a magyar Tour után a franciát is célba vette

Jánosy Károly

2021.04.23. 11:30

Tavaly óta már nem csak a sportág elkötelezett hazai hívei ismerik Valter Attilát. A Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny megnyerése után külföldön is jól cseng a neve. Annál is inkább, mert az idei katalán viadal zárószakaszán harmadikként ért célba.

 

Persze akinek az édesapja a sportág egyik ismert edzője, szakembere, annak eleve elrendeltetett a sorsa. S nyilván az atyai jótanácsokat megfogadva menetel előre a ranglétrán. Olyannyira, hogy idén már a francia Groupama–FDJ csapat szerződtetett versenyzőjeként tekerhet.

„Eleinte a kosarazás és a kézilabda is nagyon érdekelt, utóbbit négy évig csináltam a suliban, de aztán a párhuzamosságok megszűntek, és a bringa maradt a legfontosabb” – árulta el lapunknak a 22 éves Valter. „Az igazi ismertséghez azonban az kell, hogy folyamatosan szállítsam az eredményeket. Mindenesetre sok segítséget kaptam és kapok az édesapámtól, akivel úgymond közös a szótárunk. Igaz, most a csapatom is biztosít egy francia edzőt, akivel persze előbb még tökéletesen össze kell csiszolódnom. S persze az is komoly segítséget jelent, hogy a csapat biztosítja a versenyzési feltételeket, egy-egy jó kerékpár többmilliós tétel, s hol vannak még az utazások...”

Kezdetnek azért az eddigi sikerek sem rosszak, főleg annak ismeretében, hogy tavaly októberben – Bodrogi László után 13 évvel – második magyarként indulhatott a világhírű háromhetes olasz körversenyen, a Giro d’Italián, ahol a 176 induló közül a 27. helyen végzett.

„Egy ideje már szépen fejlődik nálunk is a sportág, az igazi előrelépéshez azonban több profi csapat kellene. Nem egyik pillanatról a másikra jönnek az eredmények, azokért meg kell dolgozni. Én havonta két-, három- vagy éppen négyezer kilométert vagyok nyeregben, a Budakalász–Pomáz–Dobogókő útvonalon szinte minden fűszálat ismerek. A változatosságot csak az időjárás és az edzés közben hallgatott zene jelenti.

Valter Attila célja természetesen az, hogy a három világhírű nagy körverseny egyikén szakaszgyőzelmet arasson. Pedig a Tour de France-on, a Girón vagy a Vueltán már az indulás is elég nagy rangot ad egy bringásnak.

 

Attila Valter

Fotó: Nicolas Götz, Groupama–FDJ

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére