Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Valami nagyon nincs rendben Újpesten: a focisták után a futsalosok is új címerben fognak pályára lépni

Horváth Tamás

2019.12.16. 18:18

Az Újpest Futsal Club közleménye szerint az UTE megtiltotta, hogy a futsalcsapat használja a klub hagyományos címerét.

Mostanában nem egy leányálom Újpest-szurkolónak lenni:

  • a korábban a klub fő profilját adó csapatsportokban (jégkorong, vízilabda) évről évre folyamatos a visszaesés;
  • a focicsapat pedig, amely az újpesti sportélet zászlóshajójának számít, utoljára 1998-ban szerzett bajnoki címet, s ami még talán ennél is rosszabb: 2017 nyara óta a klub hagyományos emblémája helyett egy vécédeszkára emlékeztető logót használ címer gyanánt.

Jól mutatja, hogy Újpesten mekkora a káosz, hogy ezúttal a futsalcsapat háza táján áll bál: az Újpest Futsal Club közleménye szerint az UTE megtiltotta, hogy a teremlabdarúgók a mindenki által ismert és szeretett Újpest-címerben lépjenek pályára.

A közlemény kitér rá, hogy bár az UTE hivatalosan nem nevezhető az Újpest Futsal Club anyaegyesületének, a gyakorlatban mégis így tekintenek rá, ugyanis amikor felmerült a gondolat, hogy a futsalt Újpesten is meg kellene honosítani, sem az UTE, sem pedig a labdarúgóklub (Újpest FC) nem kívánt foglakozni ezzel a szakosztállyal.

Így állhatott elő az a helyzet, hogy az Újpest Futsal Club egy teljesen függetlenül működő sportszervezetként jött létre 2009-ben, amelynek terveit támogatta Újpest akkori önkormányzata is, akik közgyűlésen határoztak arról (14 igen, 3 nem és 7 tartózkodás mellett), hogy használhatják a kerület nevét, míg az UTE és az Újpest FC a címer- és névhasználatról, valamint segítségükről biztosították a futsalcsapatot.

A felnőtt futsalcsapat jelenleg címer nélküli mezben játssza a meccseit. | Fotó: Újpest Futsal Club Facebook-oldala

Úgy tűnik, hogy mostanáig tartott ez a „kegyelmi” állapot, az Újpest Futsal Club közleménye megjegyzi, hogy amennyiben nem sikerül visszakapniuk a tradicionális címerre szóló használati jogot, kénytelenek lesznek – a szurkolók bevonásával – pályázatot kiírni egy új címer megtervezésére.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére