Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Valami nagyon nincs rendben Újpesten: a focisták után a futsalosok is új címerben fognak pályára lépni

Horváth Tamás

2019.12.16. 18:18

Az Újpest Futsal Club közleménye szerint az UTE megtiltotta, hogy a futsalcsapat használja a klub hagyományos címerét.

Mostanában nem egy leányálom Újpest-szurkolónak lenni:

  • a korábban a klub fő profilját adó csapatsportokban (jégkorong, vízilabda) évről évre folyamatos a visszaesés;
  • a focicsapat pedig, amely az újpesti sportélet zászlóshajójának számít, utoljára 1998-ban szerzett bajnoki címet, s ami még talán ennél is rosszabb: 2017 nyara óta a klub hagyományos emblémája helyett egy vécédeszkára emlékeztető logót használ címer gyanánt.

Jól mutatja, hogy Újpesten mekkora a káosz, hogy ezúttal a futsalcsapat háza táján áll bál: az Újpest Futsal Club közleménye szerint az UTE megtiltotta, hogy a teremlabdarúgók a mindenki által ismert és szeretett Újpest-címerben lépjenek pályára.

A közlemény kitér rá, hogy bár az UTE hivatalosan nem nevezhető az Újpest Futsal Club anyaegyesületének, a gyakorlatban mégis így tekintenek rá, ugyanis amikor felmerült a gondolat, hogy a futsalt Újpesten is meg kellene honosítani, sem az UTE, sem pedig a labdarúgóklub (Újpest FC) nem kívánt foglakozni ezzel a szakosztállyal.

Így állhatott elő az a helyzet, hogy az Újpest Futsal Club egy teljesen függetlenül működő sportszervezetként jött létre 2009-ben, amelynek terveit támogatta Újpest akkori önkormányzata is, akik közgyűlésen határoztak arról (14 igen, 3 nem és 7 tartózkodás mellett), hogy használhatják a kerület nevét, míg az UTE és az Újpest FC a címer- és névhasználatról, valamint segítségükről biztosították a futsalcsapatot.

A felnőtt futsalcsapat jelenleg címer nélküli mezben játssza a meccseit. | Fotó: Újpest Futsal Club Facebook-oldala

Úgy tűnik, hogy mostanáig tartott ez a „kegyelmi” állapot, az Újpest Futsal Club közleménye megjegyzi, hogy amennyiben nem sikerül visszakapniuk a tradicionális címerre szóló használati jogot, kénytelenek lesznek – a szurkolók bevonásával – pályázatot kiírni egy új címer megtervezésére.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Olyannyira fáj a fiatal srácoknak az új abortuszszabályozás, hogy elkötnék az ondóvezetéküket is

Olyannyira fáj a fiatal srácoknak az új abortuszszabályozás, hogy elkötnék az ondóvezetéküket is

A férfi fogamzásgátlás egyik eszközéhez nyúlnak, hogy ezzel is megakadályozzák, hogy gyermeket kelljen felnevelniük.

Idegenek birtokába kerülhetnek a személyes adataink a TikTok alkalmazással

Idegenek birtokába kerülhetnek a személyes adataink a TikTok alkalmazással

A Bloomberg jelentése szerint a kínai tulajdonú TikTok vírusvideó-alkalmazás felfedte, hogy a cég egyes Kínában dolgozó alkalmazottai hozzáférnek az amerikai felhasználók személyes adataihoz. A vállalat beismerése kilenc amerikai szenátornak írt válaszlevél útján történt meg. 

Zelenszkij szerint még visszatér az ukrán hadsereg Liszicsanszkba

Az államfő a lakossághoz intézett vasárnap éjjeli videóüzenetében kommentálta az ukrán csapatok kivonását a stratégiai jelentőségű Donyec-medencei településről.

Putyin gratulált a kelet-ukrajnai Luhanszk „felszabadításához”

Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn védelmi miniszterével találkozva gratulált az orosz csapatoknak a kelet-ukrajnai Luhanszk régiójának „felszabadításához”.

Meloni szerint a muszlim fejkendő nem képvisel európai értéket

Meloni szerint a muszlim fejkendő nem képvisel európai értéket

Tiltakozó akciót indított közösségi oldalán Giorgia Meloni, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI), valamint az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) európai parlamenti pártcsoport elnöke az Európai Unió egyik kampánya ellen, melyben az iszlám vallásúak fejkendőjét viselő nővel hirdették az európai értékeket – jelentette az Il Giornale napilap hétfőn.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére