Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Üzenet az Újpest focistáinak: menjetek el dolgozni!

Horváth Tamás

2020.01.27. 14:58

Ha még küzdőszellem sincs bennetek, mégis mire veszitek fel a milliós fizetéseket hónapról hónapra?

Megalázó, 4-0-s vereséget szenvedett az Újpest az NB I. hétvégi fordulójában. A lila-fehérek a Debrecen otthonában maradtak alul, s az eredmény mellett a mutatott „játék” is szánalmasan kiábrándító volt.

A mérkőzést követően Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője sokatmondó – és a látottak alapján abszolút helytálló – megállapítást tett:

Önbizalom és karakter nélkül, remegő lábakkal játszottunk. Nem tett a Debrecen semmi különöset, csak ügyesen kihasználta a rengeteg hibánkat. Semmi sem jött össze, nem volt meg bennünk az energia, a küzdőszellem. Csak azt bánom igazán, hogy hatot nem tudtam cserélni.

Nem akarom védeni Vignjevicset, mert egyértelmű, hogy a szakmai stábnak, így magának a vezetőedzőnek is megvan a felelőssége abban, ha egy profi labdarúgócsapat önbizalom és karakter nélkül, remegő lábakkal „játszik”.

Azt sem tudom hova tenni, hogy mégis hogyan hiányozhatott a játékosokból az energia, amikor – elvileg – főállású szakemberek foglalkoznak azzal, hogy a téli felkészülést követő első tétmeccsen tökéletes fizikális állapotban lévő, erőtől és energiától duzzadó játékosok lépjenek pályára.

Ugyanakkor a küzdőszellem hiányát nem elég Vignjevicsnek felróni.

Ha egy profi focistát nem motivál az, hogy versenyképes fizetésért, főállásban csinálhatja azt, amit szeret; vagy netalántán az, hogy Magyarország második legnépszerűbb klubjában léphet pályára hétről hétre, akkor komolyan el kell gondolkozni, mennyire helyénvaló, hogy milliókat visz haza havonta.

Mások sokkal nagyobb felelősséggel járó és a társadalom szempontjából sokkalta fontosabb munkákat végeznek el a legjobb tudásuk szerint – nem kevésszer három műszakban és természetesen a focistafizetések töredékéért.

Ehhez képest ti, újpesti focisták, annyira sem vagytok képesek, hogy legalább akarjátok a sikert? Hogy ha már focizni nem is tudtok, legalább a küzdőszellem meglegyen bennetek, s felszántsátok a pályát minden egyes meccsen?

Nem csak akkor kell ám menőnek lenni, amikor a milliós fizut kell elkölteni, meg az új kocsival kell villogni.

Ideje lenne, ha megbecsülnétek azt a kegyelmi állapotot, hogy nulla teljesítményért milliókat vihettek haza, és ideje lenne, ha végre megtanulnátok, hogy mi is az az alázat.

Ellenkező esetben viszont irány dolgozni!

Virágzás helyett mi már azzal is beérnénk, ha visszakapnánk a címerünket

Tegnap jelent meg a nyolcason kollégám, Horváth K. József írása, melyben – korábbi kommunikációs igazgatóként – a Fradi virágzásáról értekezik. A cikk zárógondolata az, hogy a Ferencváros a magyar kultúra része. Ha ezt az állítást elfogadjuk, akkor azt is el kell fogadnunk, hogy ez ugyanúgy igaz az Újpestre (vagy bármelyik másik magyar klubra) is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére