Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Uruguay nyerte az A csoportot, 45 évesen fogott tizenegyest az egyiptomi kapus

Pörge Béla

2018.06.25. 17:58

Uruguay kapott gól nélkül nyerte meg a csoportot, miután simán verte Oroszországot, a házigazda oroszok a második helyen jutottak tovább. Szaúd-Arábia megverte Egyiptomot.

Az A csoport első helyéért a már továbbjutott Uruguay és Oroszország meccselt egymással, a másik találkozón legfeljebb a presztízs volt a tét Egyiptom és Szaúd-Arábia között.

URUGUAY—OROSZORSZÁG

Uruguay remekül kezdett, már a 10. percben vezetést szerzett a dél-amerikai válogatott Suárez góljával. Suárez egy szabadrúgást lőtt be laposan a sorfal mellett 17 méterről. Ezután az oroszok megpróbáltak egyenlíteni, ám ehelyett Laxalt megpattanó lövésével 2–0-ra módosult az állás. A találatot végül Cserisev öngóljának írták jóvá, rajta pattant meg a lövés.

Ezt követően kicsit visszaestek az oroszok, Uruguay előtt több gólhelyzet is adódott. A 36. percben Szmolnyikov begyűjtötte második sárga lapját, ezzel kiállt. Újabb gól a szünetig nem esett.

A második félidő gyengébb iramot hozott, Uruguay nem erőltette annyira a támadásokat, bár volt veszély a játékukban, de inkább a mezőnyben focizgattak az uruk, míg az oroszok támadtak ugyan, de ziccerekig nem jutottak el. A 85. percben maradt ki talán a legnagyobb orosz helyzet, Szmolov ment el a szélen, végül Muslera fogta a beadási kísérletet.

A végére talán kicsit elfáradtak az oroszok, többször is helyzetbe került Uruguay, Cavani nagyon szeretett volna gólt lőni, ez végül a 90. percben sikerült neki. Godín fejesét még védte Akinfejev, a kipattanót Cavani közelről bekotorta, ezzel állt be a végeredmény.

A 3–0-ás uruguay-i siker azt jelenti, hogy Uruguay százszázalékosan, kapott gól nélkül nyerte meg a csoportot, Oroszország pedig a második helyen jutott tovább. Uruguay a B csoport második helyezettjével, Oroszország pedig annak a csoportnak a győztesével játszik majd. Este derül ki, hogy Spanyolország vagy Portugália lesz-e az első, esetleg Irán megtréfálhatja az európai favoritokat.

SZAÚD-ARÁBIA—EGYIPTOM

Egyiptom az első félidőben vezetést szerzett Szalah okos góljával, a 39. percben azonban a szaúdiak egyenlíthettek volna. A kezezésért megítélt tizenegyest a vébék történetének legidősebb játékosa, a 45 éves El-Hadari hárította.

A 46. percben viszont újabb büntetőhöz jutott Szaúd-Arábia, Al-Muwallad helyett most Al-Faraj állt a labda mögé, ő pedig nem hibázott, így döntetlennel vonultak szünetre a csapatok.

A második játékrész nem hozott sok izgalmat, semmi tétje nem volt a meccsnek, egyik csapat sem játszott igazán jól, a szaúdiak talán vehemensebbek voltak a vártnál, ez meg is hozta a gyümölcsét, a 95. percben sikerült megszerezniük a győztes gólt, Salem talált be. 1994 óta nem nyert meccset vébén Szaúd-Arábia.

Az 2–1-es szaúdi győzelem azt jelenti, hogy Egyiptom lett az utolsó a csoportban nulla ponttal, Szaúd-Arábia pedig a harmadik lett. Mindkét együttes kiesett.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére