Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Undorító magyarellenességgel hergeltek egy román oldalon

Bokor Gábor

2018.05.23. 14:15

A románok között oly népszerû blogger, Dan Tanasa ismét a romániai magyarok ellen hergelt.

Heves indulatokat váltott ki a román portálokon, hogy Székelyföld labdarúgó-válogatottja részt vesz a jövő héten kezdődő londoni CONIFA-világbajnokságon. A csapatban helyet kapnak az 1. Ligában szereplő Fülöp testvérek, István (Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK) és Loránd (FC Botosani), illetve a Bukaresti Rapid és a Brassói FC korábbi középpályása, Ilyés Róbert, a válogatott edző-játékosa.

A Székelyhon szemléje szerint a témával szerdán részletesen foglalkozott az Antena3 is, akik megszólaltatták Dan Tanasát, a magyarellenességéről ismert bloggert is.

Ez a válogatott egy hatalmas marketingkampány részét képezi. Ne felejtsük el, hogy Székelyföldnek van saját kerékpáros körversenye, van székely népviselet, van székely családok napja, van székely ízű étel is. Mindez azért van, hogy népszerűsítsék az irredenta, autonóm ötletet"

– kezdte elmefuttatását Tanasa, majd hozzátette, szerinte a román hatóságoknak közbe kellene lépniük és meg kéne akadályozniuk, hogy a válogatott elinduljon a tornán.

A blogger kifejtette, hogy Romániának ki kellene zárnia a válogatottban szereplő játékosokat az összes bajnokságból.

Itt azonban nem ért véget a kirohanás. A B1 Televízión a Radu Buzaianu és Razvan Zamfir műsorvezetők a Buna, Romania! című beszélgetős műsorban szólaltatták meg Tanasát, a téma felkent szakértőjét. 

Megint jött a szokásos érvelés, hogy a székely válogatott annak a propagandakampánynak a része, amely Székelyföld létezését erősíti.

Erre a műsorvezetők, ahelyett hogy megkérték volna a felszólaló magyarellenes provokátort, hogy fékezze vissza magát, még alá is kérdeztek, felhozták Katalónia esetét, amire meg is jött a válasz:

Székelyföld válogatottja a sporton keresztül történő autonomista propaganda egyik eszköze,"

és ebben mindnyájan nagyon egyetértettek, majdhogynem összepuszilkodtak az éterben.

Bármilyen hihetetlen, még itt sem ért véget a történet, hiszen a román műsorvezetők meg akarták szólaltatni a korábban már említett Ilyés Róbertet is, akit nem értek el, ezért elkezdtek élcelődni, "hirtelen" nem tudták eldönteni, a játékos a Bukarest Rapidot vagy a Dinamót erősítette, valamint azt sem, hogy ő most székely-e vagy netán külföldi.

Zamfir gúnyosan felsorolta a vébé mezőnyét, Tibetnél pedig kacagásban törtek ki, végül mindhárman megegyeztek abban, hogy Székelyföld nem létezik.

Emlékezetes, az egyik Tanasa által vezett szervezet volt az, amelyik levetette a székely zászlót a csíkszeredai városházáról.

Hát, itt tartanak ezek a derék románok. Most már leülhetnek, egyes!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére