Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ultrák nélkül vág neki az El-nek a Vidi

Pörge Béla

2018.09.20. 13:00

Bár a sok nézõ garantált a fehérváriak összes meccsén, az nagy kérdés, milyen lesz a hangulat.

Mint ismert, az idei szezon kezdetén a Videoton nevet változtatott, most már MOL Vidi FC néven szerepel. Azóta – kicsit kárörvendve is – a 888-on is csak Vidi vagy MOL Vidi néven hivatkoztunk a csapatra. Azonban nem szabad elmenni egy fontos tényező mellett akkor sem, ha egyébként messze nem a kedvenc csapatomról van szó.

A névváltozást a szurkolók megkérdezése nélkül hajtották végre.

Ezzel semmilyen szinten nem tudok egyetérteni, sőt Újpest-szurkolóként némi szolidaritást is érzek a fehérváriakkal, hiszen tavaly az Újpestnél ezt tették a címerrel. Elvettek valamit, ami a klub hagyományát képezi, anélkül, hogy erről megkérdezték volna a szurkolókat. (Ez még akkor is álló párhuzam, ha egyébként az Újpest esetében egy sokkal régebbi hagyományról van szó.)

Persze a köznyelvben most is Videoton néven emlegetik a csapatot, vagy Vidiként, ahogy eddig is. A szurkolók azonban szeretnék, ha a Videoton név legalább a címerre rákerülne. Úgy gondolom, nem okozna nagy gondot a kérésük teljesítése.

A hangulat biztosan nem lesz az igazi a Red Blue Devils nélkül, márpedig az RBD a BATE ellen nem tart majd szervezett szurkolást. Ettől még persze sokan lesznek a Groupamában, a bérletek mind elfogytak, a Chelsea ellen pedig az összes jegy elkelt már most. Vélhetően ma is telt ház, vagy ahhoz közeli nézőszám lesz, csak nem szabad elfelejteni, hogy

a foci nem színház.

Éppen ezért szükség van az ultrákra is, emiatt nagyon bízok benne, hogy a PAOK és a Chelsea ellen már ott lesz az RBD, és szervezetten szurkol majd. Ahogy jó lenne, ha Újpestre is jönnének, hogy ott majd a hazai tábor leszurkolhassa őket.

Az esélylatolgatásokat már korábban elsütöttük, annyit érdemes még hozzátenni a tegnapi cikkhez, hogy azóta feljebb mentek az oddsok a Vidire, már a BATE esélyesebb, de szinte ugyanakkora az odds a három lehetséges kimenetelre. Remélhetőleg a Vidi most is rácáfol minden várakozásra és nyer majd.

HAJRÁ, MAGYAROK!

MOL Vidi FC – BATE Boriszov, Groupama Aréna, 09.20., 18:55

PAOK – Chelsea, Szaloniki, 09.20., 18:55

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére