Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb magyar válogatott játékos igazol a Fradiba

888.hu

2016.06.28. 11:25

Errõl Orosz Pál beszélt tegnap délután egy rádiómûsorban. Az FTC Labdarúgó Zrt. igazgatója azt is elmondta, hogy fél évvel ezelõtt kikosarazták a Chelsea-t, amikor az angol klub bejelentkezett Nagy Ádámért.

"Leültem Ádámmal fél évvel ezelőtt, amikor megkereste a Chelsea és hosszan elbeszélgettünk. Megkérdeztem, hogy azt akarja-e, hogy egy 100-as keretbe bekerüljön, ahonnan aztán majd kölcsönadja valamilyen csapathoz az angol klub. Abban maradtunk, hogy ismerve a tehetségét, inkább várjunk és majd később, jobb feltételekkel igazoljon egy nagyobb, ha nem is ilyen jól csengő nevű együtteshez Ádám" - mondta el Orosz Pál, arra a kérdésre, hogy mi lesz Nagy Ádám további sorsa. A sportvezető azt is hozzátette, hogy abban maradtak a válogatott középpályással, hogy az Eb-után, tehát a napokba leülnek, átbeszélik a lehetőségeket és utána döntetnek majd. 

A beszélgetésből kiderült, hogy lehetőségek, megkeresések valóban vannak, de a  játékos és a Ferencváros érdekeit szem előtt tartva kell döntést hozni. Orosz Pál arra is kitért, hogy az albán bajnok elleni BL-selejtező mérkőzés előtt - feltéve, hogy lesz, mert mint elmondta információi alapján egyre valószínűbb, hogy játék nélkül jut tovább az FTC a BL-selejtező következő körébe - a Ferencváros már igazolt és még igazolni is fog játékosokat.

Lovrencsics Gergő valóban a zöld-fehérekkel készül a következő napokban és ott is folytatja pályafutását, de hamarosan egy újabb magyar válogatott leigazolását is bejelenti a klub. A sejtelmes válaszból arra lehetett következtetni, hogy egy ismertebb játékosét. Korábban a Fradi már megszerezte az osztrák Marco Djuricint és a német Oliver Hüsinget.

Érdekes része volt a beszélgetésnek, amikor Orosz Pál elmondta, hogy "büszke vagyok arra, hogy hét játékosunk szerepelt a különböző válogatottakban az elmúlt hetekben. Ez is jelzi, hogy a Ferencváros ott van a térképen. Öten a magyar nemzeti csapatban ( Dibusz Dénes, Gera Zoltán, Pintér Ádám, Böde Dániel és Nagy Ádám), ami külön büszkeséggel tölt el minket, egy-egy labdarúgó pedig a szlovák ill. a Copa Amerikán érintett ecuadori együttesben szerepelt az elmúlt hetekben. Az FTC mindezzel anyagilag is jól járt, mert az UEFA játékosonként és naponta 4500 eurót utal egy-egy labdarúgóért a klubnak." Az a Trend FM adásából is kiderült, hogy mindez százmilliós nagyságrendű bevételt jelent a Ferencvárosnak. A válogatott szereplésére kitérve, azt nagyszerűnek gondolja Orosz Pál, a klub egyébként egy hét pihenőt adott az Európa-bajnokságról hazatérő játékosainak, de nem csak ezért bíznak abban a zöld-fehéreknél, hogy a következő időszakban klubszinten is sikerül jó eredményt elérni. Amennyiben így lesz, akkor "valóban kiemelkedően sikeres magyar futballévről beszélhetünk majd."  

Az FTC vezérigazgatója visszatekintve az elmúlt idényre hangsúlyozta, hogy minden fronton roppant sikeres volt a zöld-fehér klub, nem csak a férfi, a női csapat is bajnok és kupagyőztes lett, sőt az utánpótlás csapatok is kitettek magukért. Műsorvezetői kérdésre megmutatta, hogy két új tetoválással gazdagodott  "vezérigazgatói" karja, az egyik a legutóbbi két kupasikerre, a másik a bajnoki címre emlékezteti azt, aki észreveszi. 

"Mindez nem jelenti azt, hogy ebben az idényben is ilyen sikeresek leszünk. Nem lehetünk elégedettek, mert az elégedettség ellensége a munkának. Idén több lesz a jó csapat az OTP Bank Ligában és szeretnénk nemzetközi szinten s eredményt elérni, mert nem jöhet újra egy Zeljeznicar elleni botlás." 

Többek közt ez az önkritikus mondat is elhangzott, de Orosz Pál azt mondta, bízik abban, hogy vagy a BL-ben, vagy az EL-ben oda tud érni a csoportkörbe a csapat, mert az elmúlt évek munkája, az anyagi és a szakmai háttér ezt kívánja. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére