Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb magyar rövidpályás gyorskorcsolya siker: Liu Shaoang aranyérmes Almatiban

Csordás Bettina

2018.12.08. 14:28

Liu Shaoang fél pengehosszal nyerte az almati rövidpályás gyorskorcsolya-világkupa 1000 méteres döntõjét, ezzel megszerezte szezonbeli a második világkupa-aranyát.
Liu Shaoang almatiban a rövidpályás gyorskorcsolya-világkupa hétvégi állomásán újabb aranyérmet szerzett Magyarországnak, Shaoang az 1000 méteres döntőn győzedelmeskedett.

Az olimpiai bajnok sportolónk ezen a napon verhetetlennek bizonyult Almatiban, ugyanis mind a negyed-, mind az elődöntőből futamgyőztesként lépett tovább. A legjobbakat felvonultató ötfős futamban azonnal élre állt, pozícióját csak néhány körre engedte át a belga Stijn Desmet-nek, akit viszont gyors ritmusváltással Sjinkie Knegttel hamar visszaelőzött. Az utolsó két körben holland ellenfele mindent megtett, de a 20 éves magyar versenyző esélyt sem adott az előzésre a szám jelenlegi Európa-bajnokának és vb-bronzérmesének. Az 1000 méteren a szezon első állomásán is győztes Liu Shaoang tavaly megnyerte a táv összetett világkupáját, sikerével pedig a harmadik pozícióból most is élre ugrott a pontversenyben. 

Liu Shaolin Sándor volt érdekelt a fináléban, ahol 1500 méteren nagy harcot vívott három dél-koreai riválissal, egy ízben például egy körön belül körbekorcsolyázva őket állt az élre. Csakhogy az egyik visszaelőzésnél megbillent, lendületet vesztett, emiatt jelentősen visszacsúszott, így az utolsó körökre "elengedte" a futamot.

Az olimpiai bajnok, világcsúcstartó és a jelenlegi vk-sorozatban mostanáig veretlen férfiváltó sem tudott a legjobb négy közé kerülni. A magyarok sokáig a megszokott magabiztossággal versenyeztek, tíz körrel a vége előtt még vezettek, csakhogy a hajrához közeledve több rosszul sikerült váltás miatt az utolsó előtti helyen végeztek, így meglepetésre vasárnap a kisdöntőben kell jégre lépniük.

Vasárnap az 500 mellett újabb 1500 méteres versenyt rendeznek, továbbá a staféták fináléi szerepelnek a holnapi programban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére