Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb fejlemény Gyárfás ügyében

Pörge Béla

2016.12.06. 16:06

Verrasztó Zoltán világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes úszó beszélt Gyárfás Tamás lemondásáról.

Verrasztó Zoltán a Digi Sport Reggeli Start című műsorában beszélt az ügyről. Elmondta, hogy gyermekeire hagyta a döntést abban a kérdésben, hogy csatlakozzanak-e Hosszú Katinkához.

Amit a fiatalok írtak, abban alapvetően igazuk van. Gyárfás lemondása okos ötlet az úszósport érdekében. A kifelé szépnek tűnő programok az úszósport halálát jelentik. A nagy egyesületek szét lettek verve, Budapesten nincs lehetőség edzeni, ami egy világbajnokság előtt nonszensz. Hosszú Katinkáéknak igaza van, változtatni kell."

Gyárfás Tamásról a következőket mondta:

Az érdemeit nem szabad félresöpörni, a rossz helyzetben lévő magyar úszósportot felemelte, kiválóan dolgozott. Aztán az utóbbi időben vezetési stílusa és minden, amit tett kezdett a visszájára fordulni. Ennek egyik oka, hogy azt gondolta, úszni is tud. Az amúgy sem túl demokratikus vezetés enyhén mondva antidemokratikus lett. (...) Voltak előnyei is ennek a rendszernek, óriási dolog, hogy Magyarország világbajnokságot rendezhet."

Verrasztó Zoltán szerint az úszók jelenlegi körülményei tényleg borzasztóak.

Elfogadhatatlan, hogy a felnőttválogatott legjobb tíz versenyzője ugyanazt az anyagi támogatást kapja, mint 2013-ban, amikor hatodennyi volt a szövetség költségvetése. Az én időmben nem évi egy nemzetközi verseny költségeit állta a szövetség."

Szerinte további személyi változásokra is szükség lenne.

Ha Hosszú Katinkát nem számítjuk, a magyar úszósport akkor is a világ élmezőnyéhez tartozik. A világ és a sport sok mindenben megváltozott. A szövetségi kapitányi poszt nem igazán érthető, nincs rá szükség. Ha bármilyen irányba változást akarunk elérni, az elnökségnek is fel kellene állnia."

A teljes interjú az alábbi videón tekinthető meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére