Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb csapást mér az UEFA a kisebb országokra

Pörge Béla

2018.12.03. 16:00

Bevezetnének egy harmadik kupasorozatot, az El-bõl pedig kizárnák a kicsiket.

Az UEFA vasárnap közölte, hogy új sorozatot indítanának 2021-től. Ez hivatalosan a kisebb országok felzárkóztatását célozza, ám valójában éppen azzal ellenkezőnek tűnő lépés. A jelenlegi Európa-ligában csak az UEFA ranglistájának első 15 bajnokságából indulhatnának csapatok, a többieknek maradna az új liga, melynek egyébként még csak munkanevei vannak – írja a Nemzeti Sport.

Az UEFA friss rangsora szerint az NB I. a 33. helyen áll, tehát nagyon messze vagyunk attól, hogy 2021-től az Európa-ligában indulhassanak a magyar klubok. Magyarország előtt Liechtenstein és Szlovákia áll, mögöttünk pedig Macedónia és Albánia...

Jelenleg egyébként a következő országok bajnokságából áll a legjobb 15:

Spanyolország, Anglia, Olaszország, Németország, Franciaország, Oroszország, Portugália, Ukrajna, Belgium, Törökország, Hollandia, Ausztria, Dánia, Görögország és Svájc.

Svájc mögött minimális a lemaradása Horvátországnak és Csehországnak, utána Ciprus hátránya már komolyabb. Tehát egy-két kivétellel csak nyugati országok játszótere marad majd az El, megölve ezzel az egyetlen báját.

A páriaországoknak ott lesz a még nem ismert nevű "Európa-liga 2.", ám legalább a Bajnokok Ligája kiírása nem változik. Nincs is miért, oda amúgy sincs sok esélye bejutnia ezekből az országból egy csapatnak sem. Bár a pénzközpontú modern foci világának ez sem elég, korábban több hír is felröppent arról, hogy a sztárcsapatok külön ligát alapítanának, ám erről a konkrétumok még nem ismertek.

Ami a lényeg: az UEFA újabb lépést tesz abba az irányba, hogy a pénzközpontú, a szurkolók helyett a fogyasztóknak szóló modern foci még jobban elszakadjon a labdarúgás igazi lényegétől és értelmétől.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére