Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Új szövetségi kapitánya lett a spanyol válogatottnak

888.hu

2018.07.09. 14:58

Luis Enrique lesz a spanyol labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, miután a szövetség (RFEF) hétfõi elnökségi ülésén a tagok egyhangúlag támogatták a kinevezését.

Az RFEF hétfői tájékoztatása szerint a 48 éves szakember megbízatása két évre szól, és hivatalosan a jövő héten kerül sor a bemutatására – írta az MTI.

Luis Rubiales, az RFEF elnöke sajtótájékoztatón elmondta: csak Luis Enriquével tárgyaltak, más edzővel nem.

Az RFEF azt is hétfőn jelentette be, hogy a vasárnap távozó sportigazgató – az oroszországi világbajnokságon ideiglenesen a nyolcaddöntős spanyol együttest szövetségi kapitányként irányító – Fernando Hierro helyét a kilencszeres spanyol válogatott kapus, a 48 éves José Francisco Molina Jiménez vette át.

A 62-szeres válogatott Luis Enrique edzői karrierje a Barcelonánál kezdődött, ahol tíz évvel ezelőtt Josep Guardiola örökét vette át a tartalékoknál. Enrique első felnőtt csapataként az AS Romát vezette 2011-től, de kétéves szerződésének csak az első felét töltötte ki, miután a rómaiak a hetedik helyen végeztek a bajnokságban, és lemaradtak az Európa-ligában való részvételről is.

A szakember egyéves kihagyást követően a Celta Vigo kispadját foglalta el, de csupán egy évre – csapatával a kilencedik helyen zárt a bajnokságban –, mert a Barcelona vezetőedzője lett. Sikeres három évet követően tavaly nyáron nem hosszabbította meg szerződését, azóta nem volt csapata. A katalánokkal edzőként kilenc trófeát nyert, köztük egyet a Bajnokok Ligájában (2015), kettőt a bajnokságban (2015, 2016) és hármat a spanyol Király-kupában (2015, 2016, 2017).

Hierrót egy nappal a vb, és kettővel a spanyolok első mérkőzése előtt nevezték ki kapitánynak – megbízatása addig szólt, amíg csapatával versenyben marad –, miután a szövetség szerződést bontott elődjével, a Real Madridhoz szerződött Julen Lopeteguival. A torna egyik favoritja Hierro irányításával egy győzelemmel és három döntetlennel zárt, a nyolcaddöntőben a házigazda oroszokkal szemben tizenegyespárbajban maradt alul.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére