Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Új műfajjal gazdagodott a Puskás életét feldolgozó alkotások sora

Jánosy Károly

2021.04.01. 15:40

Képregény született Puskás Ferenc életéről. Az időzítés nem is sikerülhetett volna jobban, hiszen április 1-jén, a legendás futballista 94. születésnapján jelent meg, ráadásul a magyar válogatott – Andorra legyőzésével – sorozatban a kilencedik mérkőzésén maradt veretlen.

 

Futaki Attila és Tallai Gábor a világ talán legismertebb magyarjáról szóló 10 – a Puskás című közös munkáját a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány adta ki, és Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója szerkesztette. A szerdán bemutatott képregény részben valós tényeken, részben az alkotók elképzelésein alapul. S nem csupán egy újabb érdekes alkotás született, de valamelyest a nem éppen vidám korszakról is képet kap a szórakoztató könyvet forgató olvasó.

„Fénye akkor kezdett el ragyogni, amikor nekünk éppen befellegzett. Öcsinek végül el kellett menekülnie, nekünk pedig megtiltották, hogy beszéljünk róla. Igen, volt idő, amikor a politika még azt is meg akarta szabni, kit szeressünk, és kit ne, kire nézzünk fel, és kire ne. Mi azonban továbbra is szerettük Öcsit, ahogy ő is visszavágyott hozzánk a távolból” – olvasható a Schmidt Mária által írt bevezetőben.

Mellesleg érdemes megemlíteni, hogy a Real Madrid hajdani magyar csatára már a hatvanas években szerepelt néhány képregényben – igaz, csak Nyugaton.

„Örülök, hogy újabb műfajjal gazdagodott az Aranycsapat kapitányának életét és pályafutását feldolgozó munkák sora” – nyilatkozta honlapunknak Szöllősi György, a Puskás-ügyek nagykövete, a Nemzeti Sport főszerkesztője. „Számtalan cikk és könyv jelent már meg Puskás Öcsiről, van musical, s most már képregény is. Talán csak egy nagyjátékfilm hiányzik, de Andy Vajna halála miatt kissé megakadt a megvalósítás, ám a forgatókönyvíró, Joe Eszterhas személye a garancia rá, hogy előbb vagy utóbb a Puskás-film is elkészül.”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére