Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

UEFA: Quod licet Hertha, non licet Fradi

Bokor Gábor

2019.11.11. 10:45

Amit szabad Jupiternek, nem szabad az ökörnek, tartja a mondás. Na, az UEFA ugyanezt csinálja, két nagyon hasonló esetről van szó, egyiket engedte a Herthának, másikat nem engedte a Fradinak.

A Hertha Berlin látványos elemmel emlékezett meg arról, hogy 30 éve bontották le a berlini falat. A csapatnak, melyet tavaszig Dárdai Pál irányított, engedélyezte az UEFA, hogy a Lipcse elleni mérkőzésen a kezdő sípszó előtt a stadion közepén, a felezővonalnál felállítsanak egy falat, melyet szimbolikusan ledönthettek. Szép jelenet volt, ennek fényében is érthetetlen az Európai Labdarúgó-szövetség azon döntése, melyben nem engedték a Ferencvárosnak, hogy egy molinóval emlékezzenek meg az 1956-os eseményekről.

A mérkőzés felvezetése percekig a megemlékezésről szólt. Korabeli felvételeket játszottak le a stadionban. Látható volt Kennedy elnök, és a szurkolók fölött megjelent a brandenburgi kapu is. Végül egy Trabant hajtott át a falon, amit ezek után szimbolikusan ledöntöttek

– írja a Híradó.

 

 

A IX. kerületi csapat egy forradalmár pesti srácot ábrázoló molinót akart csak kifeszíteni, de az UEFA már meg is kezdte a jajgatást, hogy juj, ezt nem szabad. Az UEFA a Fradi molinóját azzal a magyarázattal tiltotta le, hogy az „politikai állásfoglalásként értelmezhető”. A leghangosabban a Green Monsters nevű szurkolói csoport tiltakozott, akik szerint egyenesen felháborító az UEFA döntése.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére