Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tovább tart a BATE-átok: kétgólos vereséget szenvedett a Vidi

Horváth Tamás

2018.11.29. 20:51

Ezúttal sem sikerült magyar csapatnak gyõztesként elhagynia a Boriszov Aréna gyepszõnyegét.

Nagyjából 5000 néző látogatott ki a 13 ezres Boriszov Arénába, hogy a helyszínen tekintse meg a házigazda BATE Boriszov és a vendég Videoton Európa-liga-összecsapását.

A mérkőzést, amelyet körülbelül mínusz tíz fokban rendeztek, a fehérorosz csapat kezdte jobban, már a 7. percben óriási gólszerzési lehetőség adódott előttük, ám a Vidi védője, Vinicius menteni tudott a gólvonalról.

A kezdeti rémületet leküzdve, az első negyedóra után kijjebb jött a fehérvári csapat, ám a vezetést a BATE szerezte meg a 22. percben: egy sarokrúgást követően Nyikolaj Szignjevics bólintott a kapuba. (1-0)

 

A gólt követően láthatóan megnyugodott a fehérorosz bajnok, nagy lehetőség már nem is adódott előttük az első félidőben.

A fordulásig igazi ziccere a Vidinek sem volt, a 40. percben Huszti Szabolcs 17 méterről elvégzett szabadrúgása okozott egy kis veszedelmet, de a lapos lövést Scserbickij védeni tudta.

A szünet után megélénkült a játék, a Mol Vidi FC próbálta fokozni a nyomást, de igazán nagy magyar helyzetre a 72. percig kellett várni: egy baloldali beadást követően Hodzic elől mentett Poljukov, igaz még így is kis híján gól született, centikkel ment el a játékszer a jobb kapufa mellett.

Hiába cserélt be több támadószellemű játékost is Marko Nikolics, a fehérváriak szerb vezetőedzője, nem sikerült egyenlíteni.

Ráadásul a BATE ellentámadásaiban mindvégig ott rejlett a veszély, egy lesgyanús szituációt követően aztán valósággá lettek a magyar félelmek: a 85. percben Mirko Ivanics bombázott 13 méterről a kapuba Kovácsik Ádám mellett. A Vidi-kapus jócskán benne volt a gólban. (2-0)

A hátralévő néhány percben már nem változott az eredmény, a BATE Boriszov megérdemelten gyűjtötte be a három pontot, ezzel megőrizte a magyar csapatokkal szembeni hazai veretlenségét.

A Videoton ezzel a kudarccal nehéz helyzetbe került, ugyanis amennyiben az utolsó fordulóban a BATE legalább ugyanannyi pontot szerez a PAOK vendégeként, mint a Vidi hazai pályán a Chelsea ellen, akkor a londoni gárda mellett a fehérorosz csapat jut tovább az Európa-liga L-csoportjából.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére