Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tokió 2020 – konzervtapssal biztatják a versenyzőket

888.hu, MTI

2021.07.21. 10:31

A zárt kapus futballmérkőzésekhez hasonlóan Tokióban is hallható lesz a szurkolók biztatása. Egy audiorendszer segítségével korábbi olimpiák alapzaját, a lelkesedést, illetve a tapsot játsszák be, így a versenyzők úgy érezhetik, hogy mégis ülnek nézők a lelátón. Két sportoló pozitív teszteredménye miatt nem versenyezhet.

 

A koronavírus-járvány miatt a küzdelmeket nézők nélkül rendezik meg, de ahogy Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke fogalmazott: nem akarják, hogy a sportolók egyedül érezzék magukat a stadionokban vagy a csarnokokban. A hangulat fokozásának technikai kellékei között lesz egy audiorendszer, amely a korábbi olimpiák alapzaját, a lelkesedést, illetve a tapsot játssza be, így a versenyzők úgy érezhetik, hogy mégis ülnek nézők a lelátón. Emellett otthonról, egy digitális platformon keresztül minden szurkoló virtuális tapsot is küldhet a résztvevőknek, és a helyszíneken, valamint a televíziós közvetítésben látható lesz, hogy melyik országból hányan drukkolnak. Mindenkit arra biztatnak, hogy készítsen magáról egy öt másodperces szelfivideót, küldje be, és azt is megjelenítik a kivetítőkön. Néhány versenyhelyszínen pedig a sportolóknak lehetőségük lesz arra, hogy a versenyük után közvetlenül élő kapcsolatba léphessenek az otthon szurkoló családjukkal és barátaikkal. A NOB egyébként azt reméli, hogy a tokiói játékok minden idők legnézettebb olimpiája lesz világszerte.

Egy chilei taekwondós az első versenyző, akinek pozitív koronavírusteszt miatt vissza kellett lépnie a tokiói olimpiától. Fernanda Aguirre Üzbegisztánban végezte felkészülése utolsó szakaszát, onnan érkezett Tokióba, és az országba történt belépésekor lett pozitív a tesztje. A chilei taekwondóshoz hasonlóan a holland gördeszkás Candy Jacobs sem versenyezhet, miután szintén pozitív mintát adott. A holland gördeszkázó a negyedik sportoló, aki az olimpiai faluban lett pozitív a koronavírustesztje. A korábban pozitív mintát produkáló két dél-afrikai labdarúgó, Thabiso Monyane és Kamohelo Mahlatsi, illetve Ondrej Perusic cseh strandröplabdázó szereplésére még van esély, ha letöltik tíznapos karanténjukat.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére