Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tokió 2020 – A japánok kétharmada kételkedik az olimpia biztonságos lebonyolításában

888.hu

2021.07.19. 16:05

A japánok kétharmada szerint nem valószínű, hogy biztonságosan megtartható az olimpia a koronavírus-járvány közepette. Legalábbis ez derült ki az Aszahi Simbun című több millió példányszámú japán napilap által közzétett közvélemény-kutatásból – négy nappal a pénteki nyitóünnepség előtt. A felmérést 1444 ember megkérdezésével készítették.

 

A felmérés szerint a válaszadók 68 százaléka fejezte ki kételyeit azzal kapcsolatban, hogy a szervezők képesek lesznek gátat szabni a vírus terjedésének. A megkérdezettek háromnegyede értett egyet azzal a döntéssel, hogy a játékokat szurkolók nélkül tartsák meg.

Mindemellett a válaszadók 55 százaléka ellenezte, hogy a tavalyról elhalasztott olimpiát megtartsák, és csak 33 százalékuk támogatta a játékok lebonyolítását.

A tokiói olimpia egyik szponzora, a Toyota pedig ma közölte, hogy Tojoda Akio vezérigazgató és más vállalati vezetők nem vesznek részt az olimpia pénteki megnyitóünnepségén, és a Toyota nem fogja reklámozni magát a játékokat közvetítő tévéadásokban.

Mintegy hatvan japán vállalat több mint hárommilliárd dollárt költött a szponzori jogok megvásárlására, most pedig azzal a dilemmával néz szembe, hogy kösse-e a márkáját egy olyan eseményhez, amely eddig nem kapott túlzottan erős támogatást a közvéleménytől.

Tokióban egyébként felfelé ível a járványgörbe, ami miatt a kormány nemrég szükségállapotot hirdetett a fővárosban és a környező prefektúrákban. Ezzel párhuzamosan egyre nagyobb az aggodalom a külföldi sportolók, tisztségviselők és újságírók ezreit vonzó olimpia megtartását illetően.

Vasárnap két újabb pozitív koronavírustesztet jelentettek a sportolók között a tokiói olimpiai faluban. A szervezők összegzése szerint ezzel eddig az olimpián közreműködő vagy részt vevő személyek közül tíznek lett pozitív a tesztje.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére