Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tökéletes napot zártak a magyarok a kajak-kenu vébén

Pörge Béla

2018.08.25. 14:40

A Portugáliában rendezett kajak-kenu vb szombati versenynapján kilenc döntõt rendeztek, mindegyikben volt magyar hajó.

Csodálatosra sikerült magyar szemmel a szombati nap a portugáliai kajak-kenu vébén. Rögtön az első számban, a női kajak egyes 500-on egy aranyérmet ünnepelhettünk, Kozák Danuta nagyon simán megnyerte a számát.

Ezt követte a férfi kenu egyes 1000 méteres távja. Ebben Bodonyi András volt a magyar versenyző, aki nem számított esélyesnek, ehhez mérten a hetedik hely szép eredmény tőle. A német Brendel, a szám specialistája nyert.

A harmadik döntő a férfi kajak egyes 1000 métere volt, melyben Kopasz Bálint volt érdekelt. A kezdés után kicsit lemaradt, ám Kopasz hatalmasat hajrázott, de végül egy fél hajónyival lemaradt a dobogóról, negyedik helyen végzett. A hazai Pimenta nyerte a számot.

Női kenu 200 méteren Balla Virág az 5. lett szoros versenyben, nem sokkal maradva le a dobogóról.

Női kajak páros 200 méteren a magyar egység (Hagymási Réka, Szabó Ágnes) negyedik lett, a németek nyertek.

A férfi kajak páros aranyat nyert, Balaska Márk és Birkás Balázs remek rajt után győzött 200 méteren.

A női 500-on a kajak párosunk hatalmas csatában nyerni tudott, Kárász Anna és Kozák Danuta az új-zélandi egység előtt ért célba.

A program végére maradt a két négyes. Férfi kenu 500-on a magyar egység (Kiss Balázs, Kiss Tamás, Sarudi Pál, Takács Mihály) a spanyolokat megelőzve nyolcadik lett.

Az ezerméteres kajakon a magyar egység mellett másik két hajóban, a szlovákban és a németben is volt magyar versenyző. A német és a szlovák hajóban ülő magyarok örülhettek jobban, a németek nyertek, a szlovákok a második helyen végeztek, a magyar egység (Tóth Dávid, Ilyés Róbert, Bogár Gábor, Ceiner Benjámin) végül hatodik lett.

A kilenc döntőben három magyar arany született, összességében pedig már öt aranyat nyert a magyar küldöttség. Vasárnap 200 és 500 méteres elődöntők és döntők, valamint 5000 méteres döntők lesznek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére