Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Terrorizmus miatt eljárás indulhat a vébégyõztes kárpátaljai fociválogatott ellen

Pörge Béla

2018.06.12. 10:08

Egészen elképesztõ történet Ukrajnából, a világ legnagyobb bábállamából.

Az állammal nem rendelkező népek labdarúgó-világbajnokságát Kárpátalja csapata nyerte, a másik magyar válogatott, Székelyföld a negyedik lett.

Kárpátalja győzelme Ukrajnában nem aratott osztatlan sikert, az ukrán sportminiszter, Ihor Zhdanov eljárást kezdeményez a kárpátaljai válogatott játékosai ellen.

Felszólítom az ukrán biztonsági szolgálatot, hogy megfelelően reagáljon egy ilyen nyílt sportolói szeparatizmusra. Ki kell hallgatni a csapat játékosait, valamint meg kell vizsgálni a »kárpátiak« megbízott szervezőinek a cselekedeteit Ukrajna területi integritásának megsértése miatt, valamint megvizsgálni, hogy köthetőek-e terrorista, valamint szeparatista csoportokhoz"

– írta a miniszter a Facebookon.

A tornát szervező CONIFA-t (az Állam Nélküli Népek Labdarúgó-szövetségét) már értesítette is a vizsgálatról az Ukrán Labdarúgó-szövetség  írja a csakfoci.hu.

Érdekesség, hogy az ukrán szövetség eltiltaná a csapat összes játékosát az amatőr és a profi focitól is Ukrajnán belül. Igaz, a válogatott egyik tagja sem focizott Ukrajnában, zömük Magyarországon játszik. A CONIFA közleményében kiállt a kárpátaljai válogatott mellett.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére