Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tényleg Budapestről indul a Giro d'Italia

Pörge Béla

2019.04.13. 09:41

Az egyik legismertebb kerékpáros körverseny 2020-ban Budapestrõl rajtol majd. Hivatalos bejelentés hétfõn várható az ügyben.

Immár biztos, hogy 2020-ban Budapestről indul a nagy háromhetes kerékpáros-körversenyek egyike, a Giro d'Italia; az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda tájékoztatása szerint a hivatalos bejelentés hétfő délután történik majd meg – írja a szombati Népszava.

A cikk ismerteti, hogy ekkora léptékű sporteseményt nem mindennap rendeznek Magyarországon, még úgy sem, hogy várhatóan a huszonegyből "csak" három szakasz lesz majd Magyarországon. Az eseményt évről évre óriási érdeklődés övezi: 2018-ban 198 országban volt látható a verseny.

Világszerte más-más csatornákon követhetők a szakaszok: Olaszországban a Rai a jogtulajdonos, míg Magyarországon és számos európai országban az Eurosport sugározza az eseményeket.

A korábban közzétett számok azt mutatják, évről évre egyre többen kíváncsiak a Giro d'Italiára. Két éve az azt megelőző 15 esztendő rekordnézettségét érte el az Eurosport: a drámai zárószakaszt, amikor Tom Dumoulin 53 másodperces lemaradásból visszatornázta magát az első helyre, mintegy 4,8 millióan kísérték figyelemmel a csatornán Európa-szerte.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére