Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Teljes selejtezős siker női tőrben

Horváth József György

2019.07.16. 15:38

Mind a négy magyar női tőröző sikerrel vette a selejtezőt kedden a budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon.

A 143 fős mezőnyben a világranglistás helyezés alapján az első 16 kiemelt volt, de a hazaiak közül a legelőkelőbben jegyzett Kreiss Fanni sem tagja a bő élcsoportnak – 23. a rangsorban –, így mindegyik magyarnak vívnia kellett a főtábláért a BOK-csarnokban.

Kreiss, Mohamed Aida, valamint Kondricz Kata öt ellenfelét legyőzte és csak egytől kapott ki a csoportjában, ahol öt tusig tartottak az asszók, míg Lupkovics Dóra 4/2-vel fejezte be ezt a szakaszt.

Az éppen ezen a napon 21 éves Kondricznak ezt követően már nem is maradt feladata, mert plusz 16-os tusarányával befért a selejtezős mezőny első 16-ja közé, így a csoportkör után főtáblára került.

Reggel nagyon izgultam, igaz, ez az állapot már egy hete tart, mindig rám tört ez az érzés, amikor a lányokkal a vb-ről beszélgettünk, hogy milyen lesz hazai közönség előtt vívni

– mondta az eredményes csoportkört követően, hozzátéve, hogy sikerült legyőznie az izgulást, illetve most segített neki ez az állapot. – „Mindig a következő asszóra koncentráltam, mással nem foglalkoztam” – adta meg a jó szereplés receptjét.

A másik három magyarnak viszont egy további ellenfélen keresztül vezetett az útja a legjobb 64 közé. Kreiss 15-2-re verte az ausztrál Violet Hullt, Lupkovics 15-9-re a kanadai Alanna Goldie-t, Mohamednek viszont meg kellett küzdenie a továbbjutásért: Samantha Kyle Catantan ellen sokáig hátrányban volt, 8-8-nál érte utol Fülöp-szigeteki ellenfelét, végül 12-8-ra nyert.

Tipikusan az a mérkőzés volt, amelyen először magamat kellett legyőznöm. Tudtam, hogy gyenge az ellenfél, de nem könnyelműsködtem, csak valahogy nem működött valami

– elevenítette fel utolsó asszóját Mohamed.

Amikor két tussal vezetett ellenem, minden lejátszódott előttem: az, hogy hazai közönség előtt nem vallhatok szégyent, meg talán az egész életem is... Az elején türelmetlen voltam, de a pihenőidőben megnyugodtam. Magammal vívtam nagy meccset” – folytatta.

Kreiss Fanni a továbbjutást jelentő sima győzelem után mosolygott először a nap során.

Ha nem vagyok elégedett magammal, miért mosolyogjak? És a nap elején úgy éreztem, hogy nem megy. A végén szerencsém volt, mert az ausztrál lány nem erős, és ellene már a vívás is jobban ment. Túléltem a selejtező napot, ez a lényeg. Mind a négyen a 64 között vagyunk, és szerintem ott van a helyünk

– összegzett.

Lupkovics Dóra elmondta, hogy mivel még sosem vívott ilyen jelentős versenyen hazai közönség előtt, erre is fel kellett készülnie, pszichológus segítségét is kérte.

„Szerencsére nem volt nehéz a csoportom, ez jól jött, mert kezdetben nagyon nem találtam magam. A ráadásban, amikor megláttam, hogy kivel vívok, nem örültem. Kaphattam volna könnyebb ellenfelet, igaz, nehezebbet is” – mondta.

Feczer Viktor, a női tőr szakág vezetőedzője az értékelésében kiemelte: nemcsak az a tény örömteli, hogy mind a négy hazai vívó továbbjutott, hanem az is, hogy jól is vívtak.

Dóri fegyelmezett vívással nyerte meg utolsó asszóját, Fanni fölényes győzelme remélhetőleg jót tesz az önbizalmának. Aida a pihenő után remekelt, simává tette az addig szoros asszót. Kata minden dicséretet megérdemel, hogy egyből tovább tudott lépni a csoportjából

– vélekedett.

Kedden, a világbajnokság második napján még a férfi párbajtőrözők selejtezőjét rendezik.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére