Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sztáredzõ lett Orbán Viktor tanácsadója

Nagy Gábor

2019.03.08. 09:18

A magyar kormányfõ felkérte Jenei Imrét, hogy legyen a sportügyi tanácsadója. A BEK-gyõztes tréner elfogadta a felkérést.

Jenei Imrét, a Nagyváradon élő labdarúgó sztáredzőt Orbán Viktor magyar miniszterelnök felkérte, hogy legyen a sportügyi tanácsadója – írja a Főtér.ro a román Gazeta Sporturilor c. lapra hivatkozva, aminek Jenei Imre adott interjút. A beszélgetésből kiderült: Orbán és Jenei régóta ismerik egymást, s mióta a sztáredzőt felkérte a magyar kormányfő, rendszeresen beszélgetnek telefonon. A 81 éves Jenei szerint Orbán azért kérte fel, mert a miniszterelnök a csíkszeredai és a sepsiszentgyörgyi intézmény mintájára Nagyváradon, vagy a közelben is akar egy magyar fociakadémiát építeni. Jenei az ezt előkészítő csapat tagja lett.

Jenei Imre a Bukaresti Steaua csapatának edzőjeként érte el legnagyobb sikerét, amikor 1986-ban elhódították a mai Bajnokok Ligája elődje, a Bajnokcsapatok Európa-kupája trófeáját. De volt a magyar és a román válogatott szövetségi kapitánya is, igaz, a magyar kispadon nem ért el túl sok sikert.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére