Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szoboszlai volt salzburgi csapattársával is találkozik a BL-nyolcaddöntőben

888.hu

2022.11.07. 14:30

Az UEFA nyoni központjában elkészítették a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek párosítását. A magyar szurkolókat természetesen a három válogatott játékost – Gulácsi Péter, Szoboszlai Dominik és Willi Orbán – foglalkoztató RB Leipzig sorsa érdekelte a legjobban. Sajnos, Fortuna nem állt a legmagyarosabb német csapat párján, a lipcseiek a hosszú ideje a BL-trófeára vágyó angol bajnokkal, a Manchester Cityvel találkoznak. A címvédő Real Madrid májusi döntős ellenfelével, a Liverpoolal csap össze.

 

Mi tagadás, ennél „jobb”, azaz kellemesebb ellenfelet is kaphattak volna Szoboszlai Dominikék. A Pep Guardiola által dirigált csapatban számolatlanul termeli a gólokat (18-nál jár a bajnokságban) a norvég csodacsatár, Erling Haaland, aki egyébként néhány éve Szoboszlai csapattársa volt a Salzburgban. Az elmúlt szezonban angol bajnoki címet szerzett City pillanatnyilag a második helyen áll a tabellán. A klubot 2008-ban megvásárolt Khaldoon Al Mubarak sejk szinte a tulajdonszerzés pillanatától azon munkálkodik, hogy a csapat BL-t nyerje. Nos, eddig nem járt sikerrel, a 2015–16-os szezonig nem tudott továbbjutni a City csoportkörből sem, csupán 2021-ben jutottak el a döntőig, ahol azonban jobb volt a Chelsea. Szóval, nem lesz könnyű dolga az RB Leipzignek, bár ha néhány napja meg tudta verni a címvédő Realt, akkor talán az angol bajnok sem lesz legyőzhetetlen.

Már jó korán találkozik egymással az idei két döntős, a címvédő Real Madrid és a Liverpool, de a francia Peris SG-Bayern München párharc is kivételes futballcsemegének ígérkezik.

 

A Bajnokok Ligája-nyolcaddöntők párosítása

RB Leipzig–Manchester City
Bruges–Benfica
Liverpool–Real Madrid
Milan–Tottenham
Frankfurt–Napoli
Dortmund–Chelsea
Paris SG–Bayern München
Internazionale–Porto

A nyolcaddöntő első mérkőzéseit február 14-én és 15-én, illetve 21-én és 22-én rendezik, a visszavágókat március 7-én, 8-án, 14-én és 15-én.

 

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosítása a az Európai Labdarúgó-szövetség nyoni székházában MTI/EPA/Keystone/Laurent Gillieron

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére