Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szoboszlai Dominik kapta a csapatkapitányi karszalagot

888.hu

2022.11.17. 13:20

Luxemburggal találkozik ma este a magyar labdarúgó-válogatott. A barátságos mérkőzésen elsősorban a csapat fejlődésre kíváncsi Marco Rossi szövetségi kapitány. Érdemes felhívni a figyelmet arra, hogy legutóbb öt éve találkozott a két csapat, akkor 2-1-re kikaptunk. A meccs előtt eldőlt, hogy a válogatottól visszavonult Szalai Ádámtól Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig középpályása örökli a csapatkapitányi karszalagot.

 

A legutóbbi, 2017-es mérkőzés előtt tízszer nézett szembe egymással a két ország válogatottja, és addig csak veszített az ellenfél. Az utóbbi időben látványosan fejlődött a vendéglátók csapata, de azért így is nekünk áll a zászló. Marco Rossi szövetségi kapitány a megfelelő hozzáállást várja el a mérkőzésen.

„Minden meccs fontos. Sok minden jól működött az elmúlt két évben, de a részletekben szeretnénk előre lépni és fejlődni. Ez az, amit szeretnék látni: a fejlődést. Hibázni lehet, de a megfelelő hozzáállást elvárom!”
– mondta sajtótájékoztatóján az olasz szakvezető, aki elárulta: a válogatottól visszavonult Szalai Ádám helyén a koreai bajnok Ulsan csatára, Ádám Martin játszik majd.
Rossi a Szalai távozásával megüresedett csapatkapitányi tisztségről elmondta, hogy a stáb tagjaival és a kulcsjátékosokkal is átbeszélte a helyzetet, de tegnap még nem árulta el, ki lesz az új kapitány. Erre ma délelőttig kellett várni, amikor az MLSZ a hivatalos Twitter-oldalán közölte: Szoboszlai Dominik lesz az új csapatkapitány. Az RB Leipzig huszonkét éves középpályása 26 mérkőzésen szerepelt nemzeti együttesben, és eddig hat gólt szerzett.

Marco Rossi az újoncokkal kapcsolatban kijelentette, hogy egyikük sem ajándékba kapta a meghívót, az első lépést megtették, innentől rajtuk múlik a folytatás. Az először meghívott Németh András, illetve a sérülések miatt utólag beválogatott Csongvai Áron és Dárdai Pál is nagy lehetőség kapujában áll.

„Luxemburg évről évre olyan játékosokat vet be, akik nem itt születtek, így a válogatottja meccsről meccsre fejlődik. Érdekes találkozó vár ránk, nem szabad a világranglistán elfoglalt pozícióból kiindulni.”
– mondta a FIFA rangsor 92. helyén álló együttesről Rossi, és kiemelte, hogy a Nemzetek Ligája C divíziójában remek eredményeket ért el.
A luxemburgi főváros vadonatúj, tavaly nyáron átadott stadionjában sorra kerülő meccs ma este 20 órakor kezdődik. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

A várható kezdőcsapat: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Fiola, Nagy Á., Styles, Kerkez – Szoboszlai, Sallai – Ádám

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére