Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szilágyi Áron megvédte olimpiai bajnoki címét!!!

888.hu

2016.08.11. 02:38

Szilágyi Áron a londoni olimpia után Rio de Janeiróban védte meg olimpiai bajnoki címét a férfi kardozóknál.

A 26 éves vívó az olimpia fináléjában fantasztikusan vívott, elképesztő magabiztossággal verte 15–8-ra Daryl Homert. Egy pillanatig sem forgott veszélyben az arany, az amerikai nem találta az ellenszert Szilágyi ellen.

A Vasas kardvívója ezzel immáron kétszeres olimpiai bajnok. A 2012-es londoni játékok után 4 évvel sikerült megvédenie címét Rióban. Szilágyi Áron egész nap kiegyensúlyozottan és összeszedetten versenyzett, így kétség sem fért a győzelméhez.

Szilágyi Áron 1990. január 14-én született Budapesten. Pályafutását mostani klubjában, a Vasas SC-ben kezdte. Még csupán 26 éves, de így is számos győzelmet tudhat maga mögött. 2007-től a felnőtt versenyekig kétszer volt kadett Európa-bajnok, csapatban és egyéniben. Kétszer Junior Eb és vb-győztes. 2009-ben Debrecenben az U23-as Európa-bajnokságot is megnyerte. Éremkollekcióját még 7 ezüst-, illetve 6 bronzérem színesíti. 

Nevelőedzője Gerevich György volt, később Somlai Béla keze alatt dolgozott 7 évig. Jelenlegi edzőjével, Decsi Andrással 2015 óta dolgozik együtt.

Olimpiai aranyai mellett világbajnok (Szentpétervár 2007 csapatban), Európa-bajnok (Montreux 2015 egyéni) és 11-szeres magyar bajnok.

Reméljük, még nagyon sok szép és sikeres év áll Áron pályafutása előtt! 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére