Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szégyen: Az UEFA elutasította a Honvéd óvását

Horváth József György

2019.08.05. 19:20

Nem zárják ki a románokat az Európa-ligából.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elutasította a Budapest Honvéd óvását, amit a magyar klub a román Craiova elleni Európa-liga-selejtező visszavágójára nyújtott be a hosszabbítás utolsó percében történt botrányos események miatt.

Az UEFA még pénteken arról tájékoztatta a két klubot, hogy megérkezett a Honvéd óvása, amelyet az etikai és fegyelmi bizottság hétfői ülésén terjesztenek elő. A Craiova vezetőinek hétfőn tizenegy óráig kellett elküldeniük a saját álláspontjukat a történésekről. Az UEFA fegyelmi testülete ezt követően ült össze megtárgyalni a kérdést.

Az UEFA hosszú tárgyalás után végül elutasította a Honvéd óvását, tehát nem zárta ki az undorítóan viselkedő román csapatot.
A Honvéd hétfőn este honlapján közleményben hozta nyilvánosságra a határozatot, amelyet az európai szövetség etikai és fegyelmi bizottsága azzal indokolt, hogy álláspontja szerint nem történt olyan esemény, amely befolyásolta volna a mérkőzés végkimenetelét. A román csapat honlapján megjelent rövid hír szerint a Craiovának 60 ezer euró büntetést kell fizetnie, illetve három nemzetközi hazai mérkőzését zárt kapuk mögött kell játszania. A román csapat a harmadik fordulóban az AEK Athénnal találkozik.

Vladiszlav Kulacs, a Budapest Honvéd (j) és Nicusor Bancu, a CSU Craiova játékosa a labdarúgó Európa-liga-selejtező második fordulójának visszavágó mérkőzésén Craiovában 2019. augusztus 1-jén | Fotó: MTI

Múlt csütörtök este játszott egymással a Honvéd és a román Craiova, ami több szempontból is emlékezetesre sikerült. Az egyik legnagyobb probléma a román ultrák viselkedése volt. A balhé azzal indult, hogy a Craiova albán légiósa, Kamer Qaka nekiment Batik Bencének, amiért egyértelműen pirosat kellett volna kapnia. Az eset gyorsan tömegjelenetté fajult, a Craiova- és Honvéd-játékosok dulakodni kezdtek a román szurkolók előtt. A mérkőzést egy ponton félbe is kellett szakítani, ugyanis a román drukkerek a bíró mellett robbantottak fel egy hanggránátot. A játékvezetőt ápolni is kellett, ám végül mégis folytatta a mérkőzés dirigálását – több-kevesebb sikerrel. Végül büntetőkkel kapott ki a Honvéd.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére